Реклама / Ads
21| 6166 |10.02.2012 НОВИНИ

Сезираме ЕК за антибългарския сайт в Холандия

.
Българският евродепутат от Групата на ЕНП (ГЕРБ) Илиана Иванова е задала въпрос до Европейската комисия, с който се изисква разследване по случая с холандския сайт, чрез който холандски граждани могат да подават жалби и оплаквания от източноевропейски работници, пребиваващи на територията на Кралството.
 


Подобни действия са възмутителни. Създаденият сайт насажда расизъм и ксенофобия сред холандските граждани, предизвиква необосновани страхове и подстрекава към дискриминация срещу хората от Централна и Източна Европа, коментира Иванова. По думите й тази проява е в противоречие с основополагащи европейски ценности.

 

Затова внесох въпрос, в който изисквам от Европейската комисия да разследва случая и да вземе необходимите мерки относно съществуването на сайта, коментира тя.


Темите, по който холандците са насърчени да подават жалби, са противообществени прояви, замърсяване с боклук, отнемане на работните им места и проблеми свързани с интеграцията и неприятности в жилищните зони.

 

Европейската комисия трябва да отговори на евродепутата в срок от три седмици.


От името на делегацията на българските социалисти в Европейския парламент ще предложа парламентарната ни група да приеме следващата седмица в Страсбург декларация срещу опитите за дискриминация на българи и други чужденци от Централна и Източна Европа в Холандия.

 

Това заяви от своя страна Ивайло Калфин по повод призивите на холандската Партия на свободата гражданите да подават оплаквания от чуждестранните работници от новите страни членки на ЕС на специална интернет страница.

 

"Холандското правителството трябва да прекрати това. Очаквам то да предяви същите високи европейски стандарти по отношение на спазването на човешките права, срещу ксенофобията и дискриминацията, каквито има по отношение на влизането на България в Шенгенското споразумение", допълни Калфин, който е лидер на българските социалисти в Европейския парламент.

 

Румънските и чешките евродепутати от Групата на социалистите и демократите също обявиха, че ще настояват групата, която е втората по големина в Европейския парламент, да излезе с позиция срещу този акт.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 10| 5708 |23.11.2011 Удариха незаконен БГ торент сайт . 1| 6071 |14.10.2011 Порно сайт скандализира деца и родители в Пловдив . 14| 4882 |29.09.2011 Варненец проповядва в сайт етническа вражда и омраза . 19| 5467 |09.08.2011 Сайт за колективно пазаруване прецакал 220 клиенти

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads