Реклама / Ads
2| 4530 |10.11.2023 НОВИНИ

Шаламанов: Вчера беше много добър ден за българските сухопътни войски и много лош за българската демокрация

.
„Още през 2014 година ние много ясно определихме, че основната заплаха за България е информационната война и виждаме, че тя се вихри много сериозно. Вчера беше един много добър ден за българските сухопътни войски и много лош ден за българската демокрация. За съжаление, с вота на недоверие ще бъде задълбочен този проблем чрез използването на парламентарно и ефирно време за разпространяване на неистини”.
 

Това каза пред NOVA NEWS Велизар Шаламанов.

 

Той посочи отново, че сделката е много добра за България. „Сделката по същество решава проблем, който се проточи 20 години”, убеден е Шаламанов.

 

„Този вот беше заявен още преди 29 октомври и стана ясно, че се прави с предизборна цел, както и референдума, който „Възраждане” обявиха пак преди едни избори. За съжаление, сериозните теми се ползват за предизборни цели”, заяви от своя страна Каракачанов.

 

„Дори дебатът, който се опитаха да направят за бронираните машини, не беше на ниво. Факт е – тази сделка е тотално безполезна за българската армия и икономика. Тази машина, която купуваме, най-вероятно изобщо няма да бъде произведена, защото я има в складовете на американската армия. Става дума за стар модел, който не отговаря на изискванията, забележете, от 2018 година, когато имаше решение на сухопътните войски с какви качества да бъде новата бронирана машина. С много по-слаба бронезащита е, няма противоминна защита, да не говорим, че цената е два пъти по-висока, отколкото беше обсъдено в парламента”, добави бившият министър.

 

По думите му, вместо страната ни да инвестира и да произвежда машини на собствена територия, което е „абсолютно възможно”, купуваме стари машини, които не само не отговарят на модерните изисквания на войната, но и „ги видяхме на бойното поле в Украйна, че са абсолютно безполезни и включително опасни за личния състав, който работи с тях”.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 10| 10113 |10.11.2023 Георги Господинов: На 10 ноември "ни пуснаха" свободата, както "пускаха" портокали и дамски превръзки . 12| 6506 |10.11.2023 Експерти: Българите плащат втория най-евтин дизел в Европа и третия най-евтин бензин . 0| 4526 |10.11.2023 Украинските военни твърдят, че врагът засилва атаките си срещу ключовия град Авдеевка . 23| 7387 |10.11.2023 "Църквата е на Русия!": Митрофанова отвори Руската църква в София /видео/

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads