Реклама / Ads
1| 4666 |05.08.2015 НОВИНИ

В. Шарков: Със Спешна помощ кандидатстваме за еврофинансиране

.
Ваньо Шарков
За нас най-важна е Концепцията за развитие на спешната помощ. С нея кандидатствахме и за еврофинансиране. Тя е в размер на 85 млн. евро. Това каза зам.-министърът на здравеопазването д-р Ваньо Шарков в ефира на БТВ.
 
Стремежът ни е с развитието на тази концепция да осигурим нови линейки. В стандарта сме заложили да няма място в страната, до което линейка да достига за не повече от 20 минути, увери Шарков.

"Друго, което направихме е това, че увеличихме заплатите в спешната помощ, както и увеличението на коефицента за извънреден труд. След взетите мерки вече имаме новопостъпили лекари, които са повече от желаещите да напуснат", отбеляза Шарков.

По повод проблемът в спешното на ямболската болница, зам.-министър Шарков каза: "Нито министър Москов, нито екипа ни не живее с мисълта, че хората, работещи в спешна помощ получават достатъчно възнаграждение за работата, която вършат. Тези хора дават изключително много от себе си. Никой не може да определи какъв би бил размерът на доброто възнаграждение. Основните заплати са 790 лв.", призна д-р Шарков, но увери, че никой от лекарите не се прибира вкъщи само с основната си заплата.

"В последните месеци заплатите са били увеличени с 200 лева, има назначени и нови лекари". Много е важно да има информационна кампания за ваксините, за да има по-малко страхове, категоричен беше д-р Шарков. Искаме да направим честна кампания, в която всичко, което има да се изрече за ваксините да бъде изречено, за да не се доведем до времената на средновековието, когато са измирали милиони хора. Ние като Министерство на здравеопазването ще изискаме от нашите специалисти подробна информация, за да се изчистят всички страхове. Ще бъде разгледано и предложението да бъдат създадени Фонд за обезщетение при допуснати от лекари грешки и Фонд за пострадали от ваксини.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 4514 |04.08.2015 Жегите загряха телефоните на Спешна помощ . 0| 4893 |17.07.2015 Миков: Подигравка! 0,03 ст. за литър мляко е държавната помощ . 0| 4270 |16.07.2015 Шарков: До 2020 г. даваме 85 млн. лв. за спешна помощ . 2| 5806 |15.07.2015 Спират паричните помощи на деца, които раждат деца, дават им само в натура

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads