Реклама / Ads
2| 5089 |04.03.2015 НОВИНИ

Шефът на ФБР и президентът на Азербайджан при Борисов днес

.
Директора на ФБР Джеймс Коми
Работната седмица започва с интензивна програма за премиера Бойко Борисов, въпреки претърпяната медицинска интервенция по време на почивните дни. Първото от поредицата важни срещи и разговори на Борисов ще бъде посрещането на директора на ФБР Джеймс Коми. Двамата ще обсъдят сътрудничеството в областта на сигурността и върховенството на закона.
 
Неофициално обаче се знае, че двамата ще говорят за ислямски терористи, които минават през България и вербуват последователи сред българските мюсюлмани и дори християни. Някои от тях набират и бойци за "Ислямска държава".
Кражбата на секретна информация от информационния масив на МВР по време на разработката "Червеи" също ще е сред коментираните теми. Коми ще иска да разбере дали съвместни разработки срещу организираната престъпност са станали достояние на престъпни среди.

След това министър-председателят ще ръководи редовното заседание на кабинета. Министрите ще разгледат промени в Наредбата за пенсиите и осигурителния стаж, с които от април пенсионерите ще имат възможност да получават пенсиите си във всяка пощенска станция в страната, независимо от постоянния им или настоящ адрес. Това ще става възможно чрез електронен картон, по който ще се извършва и отчита плащането на пенсии в пощата.

Следобед премиерът Борисов ще се срещне с президента на Азербайджан Илхам Алиев, който пристига на официално посещение в България. Срещата ще бъде последвана от разговори между двете правителствени делегации, а след това ще бъдат подписани двустранни документи за сътрудничество. Президентът на Азербайджан Илхам Алиев гостува в София по покана на държавния глава Росен Плевнелиев. Последно двамата се срещнаха през миналия септември в Баку, където беше съобщено, че България ще задълбочи сътрудничеството си с Азербайджан в сферата на енергетиката.

Алиев ще поднесе венец пред Паметника на Незнайния воин, а след това двамата президенти ще разговарят „на четири очи". Предвижда се и подписване на Съвместна декларация за стратегическо партньорство.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 47| 10637 |27.02.2015 Фрог научи: Шефът на ФБР идва заради Сертов . 1| 4507 |26.02.2015 Шефът на „Пирогов” подал оставка, Москов я отхвърлил . 18| 4624 |26.02.2015 Шефът на ФБР ни идва на гости . 2| 7613 |23.02.2015 Първо във Фрог: Шефът на криминална полиция аут от МВР

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads