Реклама / Ads
29| 4890 |12.12.2021 НОВИНИ

Шефът на ГДБОП: По никакъв повод не съм оказвал натиск върху прокуратурата

.
Калин Стоянов Източник: БГНЕС
По никакъв повод и по никакъв начин не съм оказвал натиск върху прокуратурата. Не съм използвал обидни думи срещу тях. Това заяви директорът на ГДБОП Калин Стоянов по време на изявление пред медиите.
 

„Поводът за срещата вчера е, че работещите служители ми разказаха, че не може да се разпита лице по делото, което е готово да разкаже цялата схема и най-вече кой, по какъв начин и къде е предал изтеглените 54 млн. лв. за строителството на ЛОТ 5 на АМ „Хемус“. Лицето е заявило готовност да говори, но единият от разследващите прокурори е сметнал и заявил, че не го интересува какво ще разказва този човек. По този повод отидох в службата да говоря с прокурорите“, поясни Стоянов.

 

Той заяви, че е изказал личното си мнение как бих постъпил в такава ситуация.

 

„Ако смятате, че желанието ни да стигне до край по разплитането на това сложно престъпление е форма на натиск, аз съм безкрайно учуден“, добави директорът на ГДБОП.


„Има образувано досъдебно производство за срещу служители на ГДБОП затова, че ние просто искаме да стигнем докрай в това разследване“, каза още той.

 

„Два пъти правим опит обвиняемият да бъде разпитан и два пъти не успяваме. За да си вършим работата, ставаме и лични шофьори на прокурорите, защото някои не знаят къде се намира ГДБОП. Идеята на разследването е да стигне до най-високите нива на престъпност,“ заяви от своя страна началникът на сектора за разследване на икономически престъпления в ГДБОП Александър Анастасов.

 

От МВР разкриха, че много от прокурорите нямали представа къде се намира сградата на ГДБОП. Имало и чатове в социална мрежа, които показвали, че прокурор искал служител на ГДБОП да го закара до сградата. Днес тези разговори били изтрити, но имало екранни снимки от тях. Фрог нюз разполага със скрийншотовете.

 

Според говорителят на вътрешния министър се прави опит да се изсценира напрежение между институциите.

 

Тази сутрин прокуратурата обвини ГДБОП в „безпрецедентен натиск“ по делото за „Хемус“. Според обвинението наблюдаващият прокурор по делото е бил притискан да измени квалификацията на деянието на единствения обвиняем по казуса в по-лека. От своя страна вътрешният министър Бойко Рашков заяви, че не знае за упражняван натиск от страна на служители на ГДБОП.

 

„До момента ние не сме убедени, че нашата прокуратура с всичките си възможности оказва съдействие по разкриването на истината за строителството на „Хемус“. Разбира се, и в някои други направления - ремонти на язовири, обществени поръчки, озеленяване на магистрала, която не съществува“, коментира Рашков.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 6| 11505 |10.12.2021 Комарницки: Блъсков никакъв го нямаше да защити офиса на ГЕРБ! . 9| 3647 |09.12.2021 Шефът на болница „Лозенец”: Кацаров се крие, ректорът на СУ не знае за скандалното му решение . 0| 3336 |08.12.2021 Шефът на педиатрията: Необходима е комплексна грижа за децата . 4| 3332 |08.12.2021 Шефът на болница „Лозенец“: По-добре детска болница в двора, отколкото мол или казино

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads