Реклама / Ads
3| 4079 |19.02.2019 НОВИНИ

Уволниха шефа на горското в Кресна заради незаконно прокарани пътища

.
Етап от строежа на АМ ”Струма”
Уволниха директора на горското стопанство в Кресна Димитър Терзиев. Причината са пркараните зад гърба на държавата пътища по трасето на магистрала ”Струма”. Разследване показа, че нито една институция не знае кой работи, преди да е избран изпълнител на проекта.
 

Уволниха директора на горското стопанство в Кресна Димитър Терзиев след разследването, което показа, че по новото трасе на магистрала "Струма" са проправени временни пътища зад гърба на държавата. 

 

Припомняме, че в района на Кресна, в непосредствена близост до трасето на бъдещата АМ "Струма", са извършени незаконни сондажи и са направени незаконни временни пътища с дължина над 7 километра. Това повдига съмнения за опорочаване и предопределеност на процедурата за избор на изпълнител на строителните дейности на отсечката от магистралата. След направен анализ на сателитни изображения, стана ясно, че периода на изграждане на незаконните временни пътища е в интервал от юни до септември 2018 година. За направата на пътищата е засегната и растителността в района. При проверка на място са констатирани и следи от извършени вертикални сондажи, които са типични за проучвателни дейности в началните етапи на строителството на подобен проект.

 

Договорът на Димитър Терзиев е прекратен едностранно и без предизвестие заради констатирана безстопанственост. Югозападното държавно предприятие наложи и наказание на фирмата нарушител. По закон глобата е до 15 000 лева.

Служители на горското са с дисциплинарни наказания.

 

Проверката на Югозападното държавно предприятие потвърди разкритията, че са направени 7 километра временни пътища, от които повече от половината са нови, а друга част – незаконно разчистени стари.

 

Разследването показа, че нито една институция не знае кой работи, преди да е избран изпълнител на проекта. Фирмата, изготвила идейния проект за трасето, пое отговорност за временните трасета и сондажи по бъдещия участък от магистралата.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 5153 |16.02.2019 19 години затвор заплашват шефа на предизборния щаб на Тръмп . 2| 4401 |24.01.2019 БОЕЦ питат шефа на КПКОНПИ къде е проверката на Горанов . 6| 4399 |16.01.2019 Властта вдигна заплатата на шефа на НАП - 5000 лева . 11| 4538 |05.01.2019 Уволниха двама началници от АПИ заради винетките

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads