Реклама / Ads
33| 5739 |19.11.2020 НОВИНИ

Шефът на пловдивската болница: Забавено е качването на пациентите. Прокуратурата ще каже кой е виновен

.
проф. Карен Джамбазов
Забавено е качването на пациентите. Прокуратурата ще каже кой е виновен. Проверка ще установи какви са причините за такива логистични проблеми. Това каза на брифинг шефът на пловдивската болница проф. Карен Джамбазов. Припомняме ви, че там починаха двама мъже, докато чакат дълго време, захвърлени пред вратата на клиниката за ковид. Припомняме ви, че спортният министър Красен Кралев също обвърза трагедията с ”логистични проблеми”. Това изглежда като опорна точка, подадена за измъкване на управляващите от ситуацията.
 

Джамбазов опита да направи маньовър, с който да се измъкне от темата за смъртта на двамата души, като започна надълго и нашироко да обяснява как болницата е била преструктурирана. Репортерите, обаче прекъснаха тирадата му с конкретен въпрос за случая.

 

Той уточни, че в понеделник са били превозени 6 пациента, като въпросните двама мъже са били оставени като по-леки случаи да чакат. Според него единият, който е на стълбите в по-голямата част от времето е преседял в линейката, а на стълбите е преседят само минути.  






„Малко по-късно са слезли двамата санитари да го вземат. Било е уговорено, че такива пациенти ще се преместят от инфекциозна болница. Логистиката не била напълно изчистена. При такава проверка няма да каже кой крив, кой прав. Няма вина, докато това не се докаже от прокуратурата. Това, че има забавяне при качване на пациента и ще бъде установено кой е виновен. Две трети от персонала е напуснал.

 

Снабдили сме структурите с кислород. Да се носи вина за смъртни случаи е много сложно. Първият пациент е бил на хемодиализа. Той загива по време на хемодиализата.  Вторият пациент е починал да другия ден, той  е бил по-възрастен и с тежка ковид-инфекция. И двамата пациенти са били значително увредени. Няма как за момента да установим защо се е забавило приемането на пациентите.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 2| 4034 |12.11.2020 Шефът на ”Спешна помощ”: Повикванията намаляха от 500 на 400 за ден . 19| 11885 |08.11.2020 ”Кредисимо” призна, че шефът на ХелпКарма притежава индиректно техни акции . 7| 5384 |05.11.2020 Директорът на Александровска болница: Имагинерна е идеята хотели да влязат в битката с COVID-19 . 14| 4642 |30.10.2020 Шефът на МВР непреклонен - 10% ще е увеличението на полицейските заплати

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads