Реклама / Ads
15| 7068 |25.01.2016 НОВИНИ

Шефът на СГС: Активирането на Я. Янев е заради жена му

.
Калоян Топалов
Председателят на Софийския градски съд Калоян Топалов установи топла връзка между изявите на премиерския съветник Яне Янев по време на т.нар. смс-гейт напоследък и слабия резултат на теста за съдебни помощници на съпругата му Галя, която заради неудовлетворителното си представяне ще бъде уволнена.
 

Всичко това би било много смешно и забавно, ако не се случваше от висотата на главния герой в тази пиеса. Не лицето Яне Янев от Сандански в лично качество, а лицето Яне Янев, който е съветник. За мен в случая става въпрос за едно умишлено и целенасочено създаване на напрежение и конфликт между съдебната и изпълнителна власт по въпроси, при които такова противоречие липсва, каза по БНР Топалов .
 

От самите твърдения на г-н Янев става ясно, че той е бил ръководител на една така агентурна клетка във ВСС, която е дълбоко законспирирана. Тя е и била заспала и съвсем наскоро се е събудила и активирала. Тъй като на г-н Янев са му били донесени „шокиращи сведения“ за дейността на цялата съдебна система и в частност СГС. А с оглед изнесените от него данни ставаме свидетели на това, че може би той ръководи такива клетки и във Върховния касационен съд, заяви още председателят на СГС.


Другото, което разбрахме от него, е, че той следи тези въпроси на съдебната реформа изключително близко. Кога на г-н Янев му станаха всички тези неща? Не когато ВСС сам констатира фрапантни нарушения в работата на СГС, не в момента, когато временното и настоящето ръководство предприеха какви ли не действия, които бяха публично изнесени по различни поводи и обществеността беше запозната с тях, не в момента, когато беше обявено,  че ще има тест за съдебните помощници, не в момента, когато излязоха резултатите от теста, а в момента, когато стана ясен резултатът на съпругата на г-н Янев от този тест, който за зла участ съвпадна с онзи злощастен смс, в момент, в който се развихриха много страсти. Следователно този специалист и премиерски съветник реагира на всичко случило се с месеци и години назад по отношение на наблюдаваните от него ресори. За какво ни е съветник, който коментира отдавна отминали събития, попита Топалов.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 13| 5179 |22.01.2016 Дончева към Яне Янев: Драги ми Смехурко, преносителю на флашки... . 24| 5090 |18.01.2016 Янев се замота: Смс-ът е до мен, Л. Панов има диригент, съдебна реформа няма . 29| 6334 |17.01.2016 Яне Янев защитава премиера за SMS-а като Матросов . 18| 5036 |16.01.2016 Яне Янев забъркал премиера Борисов с SMS-а

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads