Реклама / Ads
0| 12188 |18.05.2022 НОВИНИ

Шефът на социалната комисия: От 1 юли вдигаме тавана на пенсиите на 2000 лв., а от 1 октомври на 3400

.
Мерките влизат от 1 юли до декември, някои ще продължат. От 1 юли вдигаме тавана на пенсиите на 2000 лв., а от 1 октомври на 3400. Това заяви Искрен Арабаджиев, председател на социалната комисия, депутат от „Продължаваме промяната“.
 

Всяка индивидуална пенсия ще бъде преизчислена. Ще се намалят разликите между стари и нови пенсии. Ще се промени швейцарското правило, каза още той пред bTV.


Проблемът с добавката дойде от ГЕРБ. Сачева явно не разбира, че добавките не са пенсия. Този доход трябва да бъде запазен и допълнително да има увеличение, обясни той.

 

Депутатът заяви, че една от новите мерки цели да подкрепи работещите родители. Подкрепата от 4500 лв. да стане 6 000 лв. Ако имат 6000 лв. доход за годината ще получат 600 лв, което прави 50 лв. на месец. Стимулираме тези, които имат доходи, допълни Арабаджиев.


Нулевата ставка за ДДС не е най-важната ни мярка. Ефектът за нулево ДДС за крайния потребител зависи от цената на търговеца. При конкурентен пазар очакваме цената да падне. Обединихме се около тази идея, някои от коалиционите партньори настояваха да се добави. Тази мярка ще подкрепи бизнеса, каза още той.


Правителството работи, можем да се обединим върху работещи мерки за над 2 млрд. лв. Работим в интерес на обществото. Тези пари са от допълнителните доходи в бюджета. Инфлацията е породена от недостиг на потребление или доставки на стоки. Мерките няма да доведат до допълнителна инфлация, посочи още Арабаджиев.


Арабаджиев коментира, че всеки гражданин ще получва 25 стотинки отстъпка на по-ниския клас бензин и дизел директно на бензиностанцията, като няма ограничение на обема.

 

Другите мерки - намаляване акциза на енергия и газа. Пропан-бутана ще намали цената и на бензиностанции и на битовите потребители. Това е мярка насочена към бизнеса. Ние сме единствената страна, в която тока за битовите потребители не е увеличават от 2021 г. Токът, който плащаме е сред най-ниските в цяла Европа. Това е причината да изнасяме много. Индустрията върви с подкрепа на правителството, добави депътатът от "Продължаваме промяната".

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 2988 |15.05.2022 И шефът на Енергийната комисия не знае кой е доставчикът на газ от САЩ, нито на каква цена е договорен . 0| 5486 |10.05.2022 Шефът на us разузнаването: Путин се готви за продължителна война, ще изгради сухопътен коридор в Приднестровието . 0| 2964 |10.05.2022 Шефът на НС не се притеснява от вот на недоверие . 0| 4921 |08.05.2022 Шефът на ЦРУ: Путин удвоява атаките, не може да си позволи да загуби войната

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads