Реклама / Ads
38| 7905 |05.10.2020 НОВИНИ

Шефовете на ЕНП няма да дадат думата на Радан Кънев в дебата за България

.
Радан Източник: БГНЕС
Ръководството на Европейската народна партия (ЕНП) няма да даде думата на евродепутат Радан Кънев (Демократична България) в дебата за върховенството на закона в България, въпреки че той бе сред неговите инициатори. От България думата ще получат само представителите на ГЕРБ в Европейския парламент. Това съобщи Кънев във фейсбук профила си.
 

“Решението на ръководството на групата на ЕНП е да не предостави време за пленарно изказване на алтернативни позиции в днешния дебат. Разбирам тази позиция, но я намирам дълбоко погрешна, от гледна точка на дългосрочния интерес на ЕНП и вечните ценности, които партията защитава”, коментира Кънев.


От парламентарната група на ЕНП - защитниците на България, ще говорят: Манфред Вебер - председател, Андрей Ковачев - зам.председател, Роберта Мецола - координатор на Комисията LIBE и Андрей Новаков.


Кънев ще направи последен опит на днешното заседание на групата на ЕНП, непосредствено преди дебата, да убеди ръководството на групата, че пасивната и защитна позиция вреди и на ЕНП, и на интереса на българските граждани и европейските данъкоплатци.


Кънев написа още, че ще използва възможността, която му дава правилника на европейския парламент за да внесе писмено изказване (в обем 200 думи) по дебата, в което да изложи гледната точка на тези две трети от българските граждани, които подкрепят протестите и се обръщат към Европа с призив за подкрепа на законността и свободата.


Президентът на ЕНП Манфред Вебер написа в туитър, че е имал разговор с премиера Бойко Борисов. “Докладът на ЕК за върховенството на закона беше честен, показвайки, че има нужда от подобрение. Правителството обаче има голям напредък, който му помага да се приближи до Шенген. Уважаваме протестите, но решението ще бъде взето на редовните избори през март”, написа Вебер.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 4533 |05.10.2020 Лятото още няма да си тръгне, до 34 градуса днес . 40| 6657 |04.10.2020 Шефката на СЕМ: Няма проблем със свободата на словото . 8| 6759 |02.10.2020 Димитър Коцев – Шошо: Иска се оставка, няма оправия. Има генерален разпад на морала . 7| 4999 |02.10.2020 Шефът на РЗИ-София: Нямаме дифузно разпространение на COVID-19

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads