Реклама / Ads
25| 4807 |18.05.2014 НОВИНИ

Шефовете в ГЕРБ дебнат за нови люспи

.
Ръководството на ГЕРБ е наострило слух и дебне дали нови отцепници няма да напуснат групата в НС, твърдят източници от партията. Заподозрени били няколко депутати и при тях пращали емисари под различни форми да ги проверяват за лоялност. Нервността на Борисов и Цветанов се засилвала от непрестанните анонси на Бареков, че нова група гербери ще станат независими.
 

Един от подозираните е пловдивският депутат Антоний Йорданов. През януари пламнаха три негови коли и тогава от ръководството на ГЕРБ изтълкуваха това като наказание от онези, които го призовавали да стане независим. Другият, когото държат под око, е бургаският депутат д-р Семир Абу Мелих, защото той подкрепя вижданията на ДПС за демонополизация на здравната каса. Мелих обаче обясни пред „Преса", че ако напуска, ще си тръгне от парламента, а не от групата.

Същото обяснение даде и кюстендилският депутат Кирил Калфин. В групата с подозираните е и Даниел Георгиев от Ботевград. Според източници от ГЕРБ Борисов бил изнервен, че на откриването на новата спортна зала в града имало седем ножици за рязане на ленти, а не била дадена само една - на него. Редом с лидера на ГЕРБ тогава се подредиха регионалният министър Десислава Терзиева, шефът на парламента Михаил Миков, евродепутатът от левицата Илияна Йотова, областният управител на София-област Емил Иванов. Управляващите били поканени от кмета на Ботевград, който е от ГЕРБ, защото кабинетът „Орешарски" е дал 1,8 млн. лв. от фонда „Устойчив растеж" към МС за довършване на спортната зала. Тези пари му били отказани от правителството на ГЕРБ. Залата струва общо 7 млн. лв. Борисов приел церемонията като унижение.

Тъй като Даниел е син на ботевградския кмет, подозренията към него се засилили в последните седмици. След евровота се очаквало върху него да се стовари отговорността за слабия резултат на ГЕРБ в София-област. „Не искам да коментирам. Но ситуацията в София-област преди изборите наистина е тежка, защото хората са загубили вяра в бъдещето си", казва за „Преса" Георгиев.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 90| 4950 |18.05.2014 АФИС: ГЕРБ - 25.3%, БСП - 24.6%! Бареков пред ДПС . 50| 5977 |16.05.2014 Ерменков: ГЕРБ си вкара автогол - по- красив от този на Вуцов през 1968 г. . 47| 5054 |16.05.2014 ГЕРБ внесоха вота; енергетиката била пред колапс . 47| 5469 |16.05.2014 В очакване: ГЕРБ внася четвърти вот на недоверие

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads