Реклама / Ads
0| 6921 |30.03.2022 НОВИНИ

Шестима бивши военни министри зоват за Украйна. Но какво направиха за Българската армия?!

.
Министерство на отбраната
Шестима бивши военни министри зоват България незабавно да се включи ”в общоевропейското усилие за укрепване на отбраната на Украйна”. Според тях страната ни трябва час по-скоро ”да се включи с каквото е по възможностите ни в отбранителните доставки”. И зоват за това да се вземе решение от депутатите от парламента. Добре. Но какво са направили тези министри за модернизацията и боеспособността на армията ни?!
 

Познавам работата на тези министри от годините, когато бяха във военното министерство. От разстояние на времето се вижда още по-добре. Навярно са прави донякъде за Украйна. С 300 и други зенитно-ракетни комплекси не можем да дадем, защото ще се оголим тотално. И другото ни въоръжение е "гола вода" и само ще се изложим с помощта. Единствено можем да дадем някакви муниции, без да се превръщаме в мишена. Можехме да дадем и друго въоръжение, ако самите министри бяха снабдили армията с ново въоръжение.


Какво направиха тези шестима министри /и не само те/ за модернизацията и боеспособността на Българската армия, че сега да дават акъл във военно време.


Вижте анализа на един бивш военен,експерт, служил по времето на повечето от тези министри по казуса, което се припокрива напълно с моето мнение:


"Няколко бивши военни министри излязоха с декларация, с която се правят на ербапи. Да сме помогнели на Украйна военно. До тук добре, уважаеми министри, но с какво?


Нали вие проспахте 20 години и не модернизирахме армията. Даже план за превъоръжаване не направихте. Хвърлихте се да харчите милиарди за самолети, защото това е лесно и доходно, а не направихте онова, което изисква времето и от което БА се нуждае. А ви го казваха хората и военните. Даже и аз съм ви го казвал, на някои от вас лично, а на другите чрез публикации, споделени от хиляди хора. Какво ви казваха?

 

Армията не се нуждае от скъпи самолети, каквито имат великите сили. Нуждае се от по-евтини самолети, от хеликоптери и от много дронове, от много дронове.
Нуждае се не от скъпи танкове, а от малко на брой и евтини верижни бронирани машини и от много бронирани автомобили, от много бронеавтомобили.
Нуждае се от модерна комуникационна техника. 

 

И най-важното, нуждае се от нова организация на сухопътните войски - множество мобилни, с огромни огневи възможности, батальонни групи.

Така че, уважаемите бивши министри се изказват, но гласът им няма да бъде чут от мнозина...."


Или както казва един юрист от военното министерство - " проследете и вижте пътя на парите и ще познаете какви са замислите на тези половин дузина бивши министри".

 

Преди ден изтече информация, че бивш грузински военен министър воюва с автомат в ръка в защита на Украйна от руските агресори. Грузия е от нашата черга. Явно човекът е решил да не дава акъл, а пример!


Калин Джумайски

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 3392 |29.03.2022 Politico: САЩ обучават украински военни в Полша? . 0| 3247 |29.03.2022 Военните не откриха мини в Черно море /обновена/ . 0| 3016 |29.03.2022 ”Амнести интернешънъл” обвинява Русия във военни престъпления в Мариупол . 0| 3092 |28.03.2022 Калфин: В Черно море се водят военни действия, няма как да пратим C-300 на Украйна

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
Реклама / Ads