Реклама / Ads
0| 5740 |14.04.2022 НОВИНИ

Шестокласникът Ваня взриви атомна бомба на изложба. Кремълските опорки

.
Msde in Митя...
Ще ви разкажа една история. Абсурдна, но истинска и тъжна. Някой си руски гражданин Генадий Лострев написал в мрежата: По време на всесъюзната изложба на народните занаяти в Москва бяха представени платове, съвместно производство с лаборатория на военното разузнаване, в които са имплантирани смъртоносни резистентни патогени, като метицилин- и ванкомицин-резистентен златист стафилокок (MRSAi VRSA и др.), E. supermicroby, също и E. Coli и пр.
 

Тези платове откриват безкрайни възможности за продължение на „специалната операция“ в Украйна под формата на модно ревю.

Докато ръководителите на страната разглеждаха ярките цветове на новите платове, в съседство избухнал взрив. Оказало се, че шестокласникът Митя е натиснал червеното копче на своята „домашна ядрена бомба“, за да привлече вниманието на първия държавен и партиен ръководител… Привлякъл го.

Малката Лариса Г. пък плакала неутешимо, защото нейната кукла, заредена с бактериологични токсини се класира втора, след тази на приятелката й, съдържаща патогенни микроорганизми, достатъчни да закрият десет украински детски градини, без сградите да се разрушават. Хуманизмът на Кремъл.

 

Следственият комитет на РФ е повдигнал обвинение на гражданина Лострев. Абсолютно сериозно.

 

Кремълската пропаганда щурмува българското общество от няколко години. От началото на войната или „специалната военна операция“, както я наричат в Москва, щурма на опорките е тотален. Това дава резултат. Не са малко българите, които вярват на руските мотиви за „благородните действия“ на руските войски на украинска територия и „заслужените“ жертви и разрушения.
В публичното пространство ехтят спорове, прехвърчат искри, сипят се тежки обвинения. Българите са разделени „за“ и „против“ кремълските аргументи, путинофили и крайни русофили обвиняват Запада, че е виновен за всичко, а САЩ, че използва Киев, за да воюва срещу Русия… Западът и САЩ трябва да бъдат сринати, изгорени – те са злото.
Да караме поред.

 

Украинците сами са виновни за случващото се с тях. Този абсурд обикаля и до днес.

 

Няма как жертвата да е виновна, че е подложена на насилие. Има всякакви начини – дипломатически на първо място, чрез посредници, преговори и пр., за да се постигнат споразумения по спорни въпроси между две страни. Не и война.
Трябва ли момичета и момчета да не излизат вечер по улиците, да не ходят на дискотеки и на футболни мачове, в паркове и край морето, защото могат да бъдат изнасилени, пребити и дори убити. Същото се случва в Украйна, но масово, като целенасочена политика, опакована в добронамереност и моралност.
Имам познати, които изповядват кремълската идеология, както превъзнасящите преди години лъжепроповедника Чичо Джим. Онази история завърши в края на 70-те с 900 трупа… Не споря с тях не защото нямам аргументи, а защото те не възприемат чуждо мнение. Путин е прав - точка!

 

И така:

 

1. Русия провежда „специална военна операция“, която по същество е „миротворческа мисия“, „освободителна мисия“ и пр. 

 

Отговор: Войната представлява организиран насилствен конфликт между политически образувания – държави, правителства, общности или военизирани групи – който се характеризира с изключителна агресия, сътресения в обществото и приспособяването към него, както и с висока смъртност. Войната включва най-малко две организирани групи, и е предумишлена, поне от страната на едната група, и поне една от групите използва насилие срещу другата. Двете страни са: агресор и жертва. Русия в случая е агресора, а Украйна – жертвата.
Това е дефиниция, приета от всички страни, членки на ООН, включително и от Русия.
Военна операция са координираните военни действия на дадена държава като отговор на определена ситуация. Тези действия са проектирани и предначертани във военен план на операциите, който има за цел да разреши ситуацията в полза на дадената страна. Операциите могат да бъдат реализиране на театъра на военните действия. Тоест, там, където вече се води война.

Операцията на Русия не може да съществува сама по себе си, тя е част от театъра на военните действия – войната в Украйна.

 

2. Западът и САЩ са истинските подбудители на войната в Украйна, защото са срещу Русия и управлението на Владимир Путин.

 

Отговор: Да видим. Русия е страната с най-голяма територия в света – 17 125 191 кв. км. Население 147 млн души. Това я прави един от най-големите и желаните партньори и пазари в света. ЕС и САЩ имат единствено ползи от добри отношения с Москва. Купуват природни ресурси от руската страна, преработват ги до степен на продукт, конкурентен на световните пазари. Като такъв продукт го продават в Русия и печелят. Примерно технологии, компоненти и цели части от дадени производства се влагат в руската промишленост и икономика като цяло. Западът е построил цели заводи в Русия за автомобили, локомотиви, кораби, товарни автомобили и пр. Това носи ползи на двете страни. Защо тогава му е на Запада война?

 

3. Русия е против членството на Украйна в НАТО, защото смята, че това застрашава нейната сигурност.

 

Отговор: Русия граничи с Полша, Литва, Латвия, Естония, Румъния и България, чрез Черно море – всички те са членки на НАТО. Нито една от тези страни, нито в един момент не са застрашили по какъвто й да е начин Русия. Дори е смешно да се говори, че те заплашват Русия…

 

4. Русия иска демилитаризация на Украйна. Това означава разоръжаване на Украйна.

 

Отговор: Русия е първа ядрена сила в света. С третия по големина военен бюджет. Притежава мощни ВВС, ВМС, сухопътни войски, ракетни войски, ПВО, специални части и пр. Това не застрашава ли сигурността на съседните й държави, които са несравнимо по-малко въоръжени, да не говорим колко по-малки са като население и територия. Излиза, че Москва държи да е въоръжена до зъби, но съседите да са демилитаризирани. Кой за кого е опасен тогава?

 

5. Москва е категорично против Украйна да членува в НАТО.

 

Отговор: Членството в НАТО е доброволно, всяка страна-кандидат трябва да отговоря на определени условия. Алиансът е изцяло организация с отбранителна цел. Нито в устава, нито в който и да е документ на НАТО не присъстват думи като „агресия“, „водене на война“. През 60-те години на миналия век Съветския ръководител Никита Хрушчов е предложил страната му да стане член на НАТО. Ръководството на комунистическата партия обаче не се е съгласило, въпреки обявеното намерение… Светът можеше да е друг…

 

6. Владимир Путин настоява Украйна да бъде денацифицирана, тоест прочистена от нацистите и бандеровците, които владеят страната.

 

Отговор: Истината: Да, в Украйна има крайни националистически организации. Такива има в много страни. В самата Русия съдебно регистрирани са 53 пронацистки партии и формирования. Само един от тях - т.нар. Изборский клуб е ултра дясна формация от привърженици на Путин. Името на клуба е взето от селището Изборск, което се намира на границата с Естония. Разклонения има в Екатеринбург, Уляновск, Санкт Петербург, Саратов, Брянск, Белгород, Тула, Калуга, Омск, Нижни Новгород, Оренбург, Донецк и други градове. В Донецк?! Също и в Крим… Дори зад граница създали мрежа в Приднестровието, Сирия, Сърбия, Китай, Иран... Партията се финансира от държавата, което не може да стане без одобрение от Путин.

Приета е известната "Ульяновскую декларацию" с призив към всички руски патриоти. В декларацията пише:  „Като средство за предотвратяване на предстояща катастрофа, ние призоваваме всички държавници, които ценят бъдещето на Русия, да действат като единен патриотичен, имперски фронт, който се противопоставя на идеологията на либералната глобализация и нейните привърженици, които действат в интерес на нашите геополитически врагове. Най-важният аспект на нашето единство е правилното разбиране на настоящата трудна ситуация. Русия се нуждае от сливане на две мощни енергии, които произлизат от „червената“ и „бялата“ идеология на руския патриотизъм. Това сливане предполага въвеждането в структурата и системата на държавата на мощен елемент на социалната справедливост, наследен от СССР, и връщане към православната християнска духовност и универсалност на традиционна Русия. Подобен синтез ще направи нашата страна и държава непобедими и ще направи възможно да се предложи на човечеството универсален път на обществено развитие, основан на опита на руската цивилизация“.

Денацификация на Украйна? 8 милиона украинци са загинали през ВСВ в битка срещу хитлеризма!

Дори само този пример е достатъчен.

 

7. На 27.02.22 г. Путин заяви: „Западът е умиращ елемент от историята. Той е теоретично понятие, което няма връзка с реалността“.

 

Отговор: Тогава защо децата на висши държавни хора от неговия кръг се подвизават в западни страни? Дъщерята на неговия говорител Песков е в Брюксел. Голямата дъщеря на военния министър Шойгу е милиардер, благодарение на обществени поръчки. Двете деца на шефа на руското разузнаване Наришкин живеят и учат в Швейцария. Дъщерята на външния министър Лавров е живяла и учила в САЩ, а след това отива във Великобритания. Децата и любимата на самия Владимир Путин са в Швейцария.

Децата и внуците на българските русофили също „гният“ на Запад. Защо не ги изпратят в Русия да гребат с шепи от путиновата демокрация?

 

8. Владимир Путин през януари 2022 г.: „Руската икономика е в подем. Тя е пример за функциониране и модел, който да се прилага и другаде. Със страни наши партньори можем да изградим истински нов руски свят“.

 

Отговор: Действителността. В края на 70-те години на м.в. СССР със своята икономика формира около 4,2% от световния БВП. Днес едва достига 1,3%... За 2021 г. руският БВП е 1,6 трилиона долара. Това я изважда от Топ 10 в света. БВП на САЩ е 22,3 трилиона долара. Парадокс: три американски щата – Калифорния (2,9 трилиона), Тексас (1,75 трилиона) и Ню Йорк (1,65 трилиона) поотделно имат по-голям БВП от Русия!

Oбeдинeнoтo ĸpaлcтвo, Фpaнция и CAЩ показват нaй-виcoĸи тeмпoвe нa pacтeж. Toвa съобщава... PИA Hoвocти.

 

Русия претендира за световно господство и да бъде възприемана като световна сила, равна на САЩ и Китай, а в някои области дори над тях. Кремъл настоява да преформатира световния ред и да задава приоритетите.

Дествителността… Първото условие е Русия да е супер привлекателно място, където да се стичат потоци от хора от други страни да учат, работят и живеят там. Не е. В САЩ всеки ден около 40 000 души от цял свят влизат в страната с намерение да останат там. В Русия няма нито един желаещ дори от Северна Корея. Според класацията Times Higher Education за рейтинга на университетите в света за 2021 г. от 1300 университета руски са само 19. Най-челна позиция заема Московския държавен университет „Ломоносов“ – 189 място.

 

И още, и още, и още…

 

Никой в света не иска да заплашва, камо ли да воюва с Русия. Страната е желан икономически, търговски, културен, научен, туристически и всякакъв друг партньор. Това е истината.

 

Огнян Стефанов

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 3607 |09.04.2022 Балабанов: Темата за БНБ няма да взриви коалицията, но в парламента се случват странни неща . 0| 3114 |28.03.2022 Ваня Григорова: Правителството да наложи таван на цените на стоки от първа необходимост . 0| 3103 |28.03.2022 Бомба се взривила до български кораб в Мариопул . 7| 3159 |10.02.2022 Осъдиха тийнейджър в Русия, опитал да взриви сградата на ФСБ в компютърна игра

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads