Реклама / Ads
8| 3324 |28.03.2021 НОВИНИ

Шофьори на камиони ще влизат в Англия с тест за коронавирус

.
Шофьорите на камиони, пристигащи в Англия от райони извън Великобритания и Ирландия за повече от два дни, ще трябва да си правят тестове за коронавирус в опит да бъде овладяно разпространението на всички бъдещи варианти, заяви днес министърът на транспорта Грант Шапс, цитиран от БТА.
 

Като част от новите правила съответните превозвачи ще трябва да бъдат изследвани в рамките на 48 часа и на всеки 72 часа след това. "Това е, за да гарантираме, че следим всички бъдещи варианти на коронавируса, които будят безпокойство", написа Шапс в Туитър. Премиерът Борис Джонсън допусна по-рано тази седмица, че може да се Великобритания да затегне ограниченията за пристигащите от Франция, включително шофьори на камиони. Подобен ход на Франция предизвика хаос в Южна Англия през декември, но браншът разчита, че сега има достатъчно бързи тестове, за да не се усети прекалено голямо въздействие, каза източник пред Ройтерс в петък.

 

Великобритания е забранила пътуванията в чужбина най-рано до 17 май, но на работниците от съществено значение, като шофьори на камиони, е разрешено да преминават границите, за да снабдяват хранителните магазини и производствените заводи в страната. Скоро правителството трябва да реши дали и кога да позволи летните ваканции.

 

Според "Сънди таймс" е малко вероятно до август да има ваканции в чужбина, докато "Сън" съобщи, че министрите обмислят тристепенна светофарна система, наред с използването на ваксинационни паспорти и тестове. Днес министърът на културата Оливър Даудън заяви, че се разглеждат редица фактори и че работна група ще докладва в началото на април на фона на нарастващите инфекции в части от континента.

"Ситуацията в останалата част на Европа е много тревожна", каза той пред радио Таймс. "Трябва да гарантираме, че ако има международни пътувания, това се извършва по безопасен начин", подчерта той.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 3091 |22.03.2021 Влизат в сила ограничителните мерки срещу коронавируса . 10| 4097 |18.03.2021 Ако изборите бяха днес: Шест или седем партии влизат в НС . 0| 3103 |16.03.2021 Жълт код за силен вятър. Шофьорите да внимават . 6| 3183 |09.03.2021 Управляваме пандемията като млади шофьори: газ-спирачки, газ-спирачки, смята журналист

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads