Реклама / Ads
13| 4180 |03.01.2022 НОВИНИ

Всеки 10-ти лекар в Англия е с коронавирус. Френското правителство провежда кризисно заседание

.
Всеки 10-ти лекар във Великобритания е с коронавирус. По тази причина британският премиер Борис Джонсън заяви, че националното здравеопазване ще бъде подложено на сериозно изпитание през следващите седмици в резултат на разпространението на варианта Омикрон.
 

Той отрече становището, че по-малкото ограничения в Англия представляват риск. Той обаче каза, че би било безразсъдно да се смята, че борбата с вируса е спечелена.

 

По време на посещение във ваксинационен център в графство Бъкингамшър Борис Джонсън заяви, че Великобритания е в много по-добра позиция от миналата година.

Вариантът Омикрон изглежда по-слаб от другите варианти и след успешното масово ваксиниране, включително с бустерна доза, страната може да гледа с оптимизъм напред, каза премиерът. Но допълни:

 

„Като се погледне на напрежението върху националното здравеопазване през следващите две седмици, а може би и повече, като се погледне на бройката хора, които ще влязат в болници, би било абсолютно безразсъдно да се каже, че с вируса е свършено. Ние трябва да продължаваме да сме внимателни, трябва да се придържаме към План Б, трябва да си поставим трета доза ваксина“.

 

Шотландия междувременно регистрира рекорден брой заразени за денонощие от началото на пандемията – 20 217 случая.

Училищата на Острова отварят от утре със задължително носене на маски в класните стаи и тестване.

 

В събота в Англия бе отчетен рекорд от над 162 000 заразени за ден, а днес има съобщения, че в някои райони болниците изнемогват от постъпления на новозаразени и недостиг на персонал.

Правителството обаче не предвижда въвеждане на по-строги ограничителни мерки в Англия.

 

Френското правителство започва кризисно заседание заради драстично нарасналите случаи на заразени с Covid-19.

Десет министри от френското правителство заседават тази вечер във връзка с поредната епидемична вълна и последиците от нея.

За болничния сектор януари ще бъде тежък месец, предупреди здравният министър Оливие Веран.

 

Преди срещата министърът на икономиката Брюно Льо Мер обяви разширяването на компенсациите на загубите в бизнеса, а министърът на образованието Бланке потвърди санитарния протокол за училищата, който предписва три задължителни теста за учениците при един заразен в паралелка.

 

Междувременно в Националното събрание на Франция се обсъжда проектозакон за преминаването на зеления сертификат във ваксинационен. Текстът вероятно ще бъде подкрепен, но опозицията реагира с бурни критики.

 

Здравният министър защити проекта и упрекна в егоизъм противниците на ваксинациите. 53 милиона французи вече са избрали ваксината, подчерта той.

Увеличаването на заразените с варианта Омикрон на коронавируса доведе до отмяна на някои митинги от кандидат-президентската кампания.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 33| 6716 |03.01.2022 Борисов: Шах може да играе всеки. Лидерът на ГЕРБ в поредна атака към новите управляващи . 16| 3685 |03.01.2022 Лекар: Ваксината за деца е доказано безопасна . 22| 4123 |30.12.2021 Доц. Ангел Кунчев: Омикрон удвоява случаите на всеки 2-3 дни . 20| 6743 |27.12.2021 ”Всеки сам си преценя” е българската реплика на годината

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads