Реклама / Ads
96| 8598 |02.03.2010 НОВИНИ

Шоу извади Първанов от равновесие, иска оставката на Дянков

.
Президентът Георги Първанов призова вицепремиера и финансов министър Симеон Дянков да докаже твърденията си за него или да подаде оставка след скандалното му интервю в "Шоуто на Иван и Андрей". От министерството са сигурни, че президентът е подведен за смисъла на разговора.
 

"Във връзка с накърняващи авторитета на държавния глава внушения за имоти и средства на президента зад граница, направени в едно телевизионно предаване на 1 март, държавният глава настоява министър Симеон Дянков да изясни и докаже своята позиция или да подаде оставка", се посочва в съобщение на прессекретариата на държавния глава. Според Първанов "особено неподходящи са подобни “шеги” на фона на вчерашната информация за състоянието на бюджета и неизпълнението на приходите в него".

От Министерството на финансите пък коментираха, че президентът е подведен за смисъла на разговора. Симеон Дянков не е правил изявления, накърняващи авторитета на държавния глава за внушения за имоти и средства на президента зад граница, се казва в съобщение от пресцентъра на МФ в отговор на искането на президента.

Малко след скандала популярният водещ Андрей Арнаудов заяви пред Frognews.bg, че по време на участието на вицепремиера в "Шоуто на Иван и Андрей" той не е потвърдил информация за имоти на президента в чужбина.
"Дянков единствено отговори уклончиво, че Първанов не е млад. Кой както иска да го разбира, но не е казал, че е милионер.", уточни Андрей. Той е категоричен, че с колегата си Иван Христов не се занимават с политика, но се радват, че шоуто им е гледано.

Повод за атаката на президента са реплики на вицепремиера Дянков по време на участието му в "Шоуто на Иван и Андрей" по Нова тв в понеделник вечер:

Дянков: Всички, които не са си плащали парите, трябва да си ги платят като всички останали. Трябва да има справедливост.

Водещ: Между тези много богати хора вкарахте и президента в едно ваше изказване, в което казахте че Първанов е млад милиардер. Това го направихте през октомври 2009 година, че има десетки луксозни имоти по света – в САЩ, Европа и Дубай. Имате ли доказателства за това?

Дянков: Това едва ли ..., не си спомням това изказване да съм го казвал аз точно. Други неща си говорихме с президента, но точно това не е мое изказване.

Водещ: Млад милиардер ли е?

Дянков: Не е млад определено.

Водещ: Тоест е милиардер.


Първият остър сблъсък между Георги Първанов и Симеон Дянков беше през септември миналата година, когато финансистът определи идеята на президента за премахване на плоския данък като "малоумна". Месец и половина по-късно вицепремиерът отново изкара държавния глава извън релси с думите "приятелите на Първанов в БАН са феодални старци".
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 6| 5935 |01.03.2010 Първанов контролира закона за "подслушване" на граждани . 10| 4821 |23.02.2010 Предложиха на Първанов еврозона през 2013-та година . 26| 5295 |20.02.2010 Г. Първанов: Не може на принципа пито-платено . 14| 5661 |19.02.2010 Първанов контрира закона за ГМО с вето

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads