Реклама / Ads
16| 3221 |25.04.2024 НОВИНИ

Ще има ли червен картон за председателя на парламента Росен Желязков? /на живо/

.
Росен Желязков Източник: БГНЕС
Ще бъде ли отстранен Росен Желязков от поста председател на Народното събрание в предпоследния работен ден на този парламент? Темата е водеща днес в Народното събрание, след като ПП-ДБ и БСП внесоха искане за предсрочно освобождаване на Желязков за цялостното му поведение като ръководител на институцията и за системно неизпълнение на законодателната програма.
 

Според ПП-ДБ Желязков злоупотребява с власт и правомощия, и работи в интерес на политическия блок ГЕРБ- ДПС.

 

По-рано оставката на председателя на парламента поискаха и от "Възраждане" с конкретен мотив - не беше допусната точката за вота на недоверие към служебното правителство с аргумент, че не отговаря на Конституцията.







От ГЕРБ и ДПС не погледнаха сериозно на искането за оставка на председателя на Народното събрание в последните часове на работата му. Бойко Борисов го определи като емоционални изблици, а Делян Пеевски-популизъм.

 

Парламентът не събра кворум от първия път за започване на заседанието днес.

 

Регистрираните депутати бяха 117, в залата не присъстваха парламентарните групи на ГЕРБ-СДС и ДПС.

 

След почивката в пленарна заля влязоха от ГЕРБ. Само един от народните представители от партията на Борисов се регистрира. Заседанието събра кворум. Народните представители ще гласуват по 5 точки, една от които е освобождаването на Росен Желязков като председател на НС. Предложение, внесено от Кирил Петков.

 

От трибуната Асен Василев предложи точка пета да стане първа, Делян Добрев от ГЕРБ направи предложение за обратна процедура - точка 1 за миньорите да си остане първа. Предложението на Василев бе подкрепено. Започна дискусия за освобождаването на Желязков.

 

Правилникът на НС предвижда , че предложението за предсрочно освобождаване на председателя се поставя на гласуване на първото заседание след деня на постъпването му, като се дава право на лицето да бъде изслушано.



 




Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 2441 |25.04.2024 Обачно, температури 12-13 градуса . 4| 3045 |24.04.2024 BBC: Войната в Украйна: САЩ ще изпратят новата помощ веднага, казва Байдън . 1| 9750 |24.04.2024 Вече по-лесно ще се наказват шофьорите, нарушили правилата в чужбина . 3| 2613 |24.04.2024 Искаме по-високи пенсии, но не и по-високи вноски

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
Реклама / Ads