Реклама / Ads
70| 16744 |30.01.2021 НОВИНИ

Ще онемеете, кой се оказа собственик на двореца в Геленджик, приписван на Путин

.
Аркаша и Владимир в спортната зала...
Дворецът в Геленджик, който преди това беше приписван на руския президент Владимир Путин, изведнъж се оказа собственост на Аркадий Ротенберг. Това съобщава Mash Telegram. Според Ротенберг той е успял да привлече много инвеститори и съдал луксозен хотелски комплекс.
 

Изграждането на съоръжението продължило няколко години, но той пазел проекта в тайна. "Сега вече няма да е тайна, аз съм бенефициентът. Това бе много сложен обект, разбрах се с много кредитори и успях да стана бенефициент. Това е находка, разкошно място", обясни бизнесменът. Ще припомним, че по-рано в YouTube се появи разследване на опозиционера Алексей Навални, в което той каза, че дворецът в Геленджик принадлежи на президента на Русия. От Кремъл отхвърлиха тази версия и заявиха, че не знаят на кого е постройката за над 1 милиард долара. Самият Путин зави, че няма такава собственост и не знае на кого е луксозния комплекс.






Случайности обаче няма. Справка на Фрог нюз показва, че Аркадий Ротенберг е стар приятел на Путин, известен като „личният му треньор“ по самбо. Ротенберг дори става председател на Върховния съвет на Националния съюз по джудо на Русия. Този самонадеян „бивш треньор на Владимир Путин“, както го наричат ​​много медии, открито заявява, че внимава да не очерни по никакъв повод името на държавния глава.

 

Аркаша, както го наричат мнозина, е от Санкт Петербург, откъдето е и Путин. Когато обаче Володя вече е в Кремъл и Аркаша се премества в Москва, в офис недалеч от хотел „Мариот“ и съвсем близо до Кремъл.

 

Аркадий Ротенберг започва своята бизнес с продажба на палатки. Говори се, че още тогава е бил свързан с известните „тамбовски бандити“. Негов партньор е Олег Шустер - първи вицепрезидент на Националния съюз по джудо, съветник на вице-премиера на Русия Гордеев. Към тях се присъединява и един бивш боксьор, член на тамбовските банди Михаил Глущенко, който по-късно става депутат в Държавната дума. Топли връзки свързват Аркаша и с известните Вася „Брянск“, Стьопа „Уляновския“ и Боб „Кемеровския“ – все познати лица на правоохранителните органи.


.
Президентът Владимир Путин награждава своя приятел Аркадий Ротенберг за заслуги...

 

Забележете, Ротенберг е съавтор с Владимир Путин на книга за самбото и джудото. Той съдейства Путин да получи званието Почетен президент на неговия клуб, да стане майстор на спорта и заслужил треньор на Русия.






Съвсем случайно след това апетитната земя на остров Бичий е прехвърлена на спортен клуб „Авара Нева“, собственост на Аркаша. Нито прокуратурата, нито други органи посмели да оспорват решението, което е в нарушание на законодателството именно заради Путин, твърдят медии.

 

Шеметна кариера в министерства и ведомства прави и синът на Аркадий Ротенберг – Игор. Назначаван е без конкурси на високи длъжности, включително като член на Съвета на директорите на Транснефтпродук, Роснефт, RMNTK Nefteotdacha. З определен период той ръководи и Туапсинската морска търговия, пост само за избрани от Кремъл.

 

Аркаша получава и един от най-желаните постове в държавата – да отговаря за държавното предприятие „Росспиртпром“, което контролира почти една трета от производството на водка в Русия!

 

Тук идва най-интересното. Преди година спаринг-партньора и личен приятел на Владимир Путин – Ротенберг подписва договор с правителството да организира в семинари по борба с корупцията. Аркаша учи на борба с корупцията! За целта са му приведени скромните 46 млн рубли (688 хил. долара)...

 

Ето така Аркаша реши да построи тайно хотел, без да каже на своя приятел и покровител...

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 3| 5310 |27.01.2021 Собственикът на ”Виваком” и Нова тв се споразумя и за вестниците на Пеевски . 23| 5609 |27.01.2021 Валери Симеонов: На протестиращите размахвах показалец . 16| 9128 |26.01.2021 След Борисов и Гешев, Дончев и Джамбазки се оказаха с ”кухи” последователи в мрежата . 16| 4019 |14.01.2021 ”Вестдойче алгемайне цайтунг”: Ваксинирани с ”Пфайзер” в Германия се оказаха заразени с коронавирус

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads