Реклама / Ads
2| 3667 |13.12.2022 НОВИНИ

Ще запее ли хърватката Ивана ”Не плачи Аржентина!”....

.
Ивана Кнол
Аржентина и Хърватия излизат в спор за място на финала на Мондиала в Катар в Лусаил. Може би заради Меси /но не българския от Банкя/ много българи стискат палци за Аржентина. Но на други ще им се свива сърцето за новите шенгенци от Хърватия - балканци сме все пак. Дали ще пеят днес преди полунощ сънародниците на Марадона своя химн? Или неутразимата хърватка Ивана Кнол ще им припява шедьовъра ”Не плачи за мен Аржентина“ на легендата Андрю Лойд Уебър. Ще видим!
 


.

Аржентинците преследват първата си титла от 1986-а година насам, когато съперникът все още беше част от Югославия. Лионел Меси и неговите съотборници стигнаха дотук, след като спечелиха група със Саудитска Арабия, Мексико и Полша, а след това на елиминациите последователно се справиха с Австралия и Нидерландия.


Вторите в света, хърватите, бяха в група с Мароко, Белгия и Канада, в която събраха 4 точки и продължиха напред, за да надвият след това с дузпи Япония и Бразилия.


В предишния кръг “гаучосите” участваха в мача с най-много жълти картони (15) в историята на световните първенства, заради което логично “дадоха жертви”. Крайните защитници Гонсало Монтиел и Маркос Акуня са наказани заради натрупани официални предупреждения. При хърватите няма проблеми със санкционирани или контузени.


Досега Аржентина и Хърватия са се срещали два пъти на мондиали - във Франция’98 и в Русия’18. В първия случай “албиселесте” надделяха с 1:0, а във втория “ватрените” прегазиха съперника си с 3:0. Отделно отборите са изиграли помежду си и две контроли - през 2006 и 2014 г,. като в тях пак си размениха по един успех.


Въпросният стадион в Лусаил се превърна в нещо като домакинска арена на южноамериканците на първенството в Катар, защото те излизат на него за четвърти път. На старта там те загубиха с 1:2 от Саудитска Арабия, но после на същото място надвиха Мексико с 2:0 и елиминираха нидерландците след дузпи на четвъртфиналите. Хърватите пък чак сега стъпват на него.

 

Главен съдия е италианецът Даниеле Орсато, който свири при победата на аржентинците над “ацтеките” в групите.

 

Победителят ще спори на финала с Франция или Мароко.

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 9| 3790 |11.11.2022 Кадиров от дивана: Мечтая да умра в тази война, също и децата ми . 0| 11930 |17.06.2022 Бакалов: Ония от Банкя, сараите и дивана свалиха Минчев само защото подложи на гласуване 1 заседание да не бъде закрито . 0| 16168 |08.05.2022 Експертът И. Хиновски с бомба: Северозападна България разполага с 480 млрд. куб. метра природен газ, информацията е укривана . 5| 4782 |10.12.2021 Бившата мисис България Екатерина Велчева е системно пребивана от мъжа си

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads