Реклама / Ads
28| 34218 |20.08.2021 НОВИНИ

Що е то - сватба, бал, банкет? Борисов се появи пред обожатели, говори и не каза нищо

.
Хора от три села се събраха по залез в просторна и спретната зала. Те - също толкова спретнати и с усмивки на лица. Човек би си помислил, че е сватба. Все пак сме в такъв сезон. Уви, това нито е сватба, нито е някакъв позакъснял абитуриентски бал или фирмен банкет. Всъщност е среща на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов с негови върли почитатели.
 

Борисов се появи в Разградско. Според в. “Сега” спретнатият банкет се е случил на доста символично място - хотел “Замъка” в Малък Поровец. Мястото е известно като “Замъка на ДПС”, построен от бившия кмет на Исперих Бейсим Басри. 

 

Речта на Борисов трая около половин час. Тя дойде на фона на представения от ГЕРБ проектокабинет в партийната централа, който така и нямаше да види бял свят и последвалото връщане на мандата за съставане на правителство веднага след връчването му от Румен Радев.

 

Пред своите обожатели в рамките на 30 минути Бойко Борисов не пропусна да атакува държавния глава, заговори за пъклени планове между Радев и ДПС. По същество не каза нищо различно. Лайтмотив бе “Радев е разединителя на нацията”. Борисов заговори за едва ли не безапелационната победа на ГЕРБ на изборите през юли. Причината - формацията спечелила вота в България, а слави ги водил с 1% в чужбина. Тема бе и гражданството на Кирил Петков, което предизвика остри спорове през последните няколко дни.

 

Борисов заговори за четвъртата вълна на COVID-19, а после и за миграцията. Той припомни, че по време на управлението на ГЕРБ в страната е имала нулева миграция, а сега ни залива нова мигрантска вълна. Бившият премиер призова България да се погрижи поне за афганистанците, които са помагали на българите в Кербала.


"Тайно се опитва да прави нещо служебното правителство. Когато отидохме на 27 юли в центровете и казахме, че правителството не се справя с нелегалната миграция и центровете са препълнени. Афганистан е друго, тези хора бягат от смъртта", каза Борисов

"Такива лъжи се изсипаха по мой адрес. Толкова лъжи, не мога да повярвам колко добре го направиха. Но сега им блесна цялата същност. Какви са им кандидатите за министри и как само се карат за постове. И сега искат само актуализация, за да имат едни пари, които да похарчат", каза лидерът на ГЕРБ. 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 2| 4341 |20.08.2021 Георги Свиленски: Ако партиите на протеста искат съдебна реформа и борисовщината да я няма, ще подкрепят редовен кабинет . 32| 28098 |20.08.2021 Al Jazeera с филм за България, Борисов, Гешев и корупцията . 17| 13072 |19.08.2021 Политоложка с опорката на Борисов - имало стратегия за промяна на политическия модел с участието на Радев . 38| 25641 |18.08.2021 Борисов сравни отговорността на Младен Маринов за побоите със смъртта на майор Терзиев

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads