Реклама / Ads
0| 2698 |02.04.2023 НОВИНИ

Швейцарската прокуратура разследва сливането на Credit Suisse и UBS Group

.
Прокуратурата, базирана в Берн, разследва потенциални нарушения на швейцарското законодателство Източник: БГНЕС
Швейцарската федерална прокуратура започна разследване на подкрепената от държавата сделка за сливане на банките ”Креди сюис” (Credit Suisse) и Ю Би Ес (UBS Group), пише в. ”Файненшъл таймс”, цитиран от Ройтерс.
 

Прокуратурата, базирана в Берн, разследва потенциални нарушения на швейцарското законодателство от страна на длъжностни лица от правителството, регулаторни органи и ръководители на двете банки, които миналия месец се споразумяха за спешно сливане. 

 

"Федералната прокуратура иска активно да изпълнява своята мисия и отговорност да допринася за чист швейцарски финансов център и е създала мониторинг, за да предприема незабавни действия във всяка ситуация, която попада в сферата на нейната дейност", заяви органът пред "Файненшъл таймс".

 

Има "многобройни аспекти от събитията около Credit Suisse", които налагаха разследване и които всъщност ще бъдат анализирани, за да се "идентифицират всякакви възможни престъпления", се казва в съобщението на прокуратурата.

 

Миналия месец UBS беше принудена от швейцарските власти да поеме дългогодишния си местен съперник Credit Suisse в сделка, с която се създава нова банка.

 

Сделката е непопулярна на местно ниво, а днес швейцарският ежедневник "Тагес-Анцайгер" съобщи, че новата структура може да съкрати работни места с до 30%.

 

"Ако не бяхме направили нищо, акциите на (Credit Suisse) щяха да са без стойност в понеделник и акционерите щяха да се приберат у дома с празни ръце", заяви швейцарският министър на финансите Карин Келер-Зуттер миналия уикенд, за да оправдае сделката. 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 5| 3216 |31.03.2023 Столична община проговори за евро разследването на ремонта на жълтите павета . 14| 3106 |31.03.2023 Европрокуратурата погна ремонтите в София, разследването е за корупция и злоупотреба със средства . 5| 12355 |31.03.2023 Прокуратурата разкри как е загинал Емил Боев . 5| 3087 |31.03.2023 Франция и други 45 държави от ОССЕ поискаха специално разследване за руската агресия в Украйна

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads