Реклама / Ads
22| 4857 |30.08.2014 НОВИНИ

Сидеров даде Шаламанов на главния прокурор

.
Лидерът на "Атака" Волен Сидеров сигнализира главния прокурор заради разпространената в публичното пространство визия „България в НАТО 2020", изготвена от екипа на служебния военен министър Велизар Шаламанов, в която Русия е обявена за враг на България.В стратегията се излага позиция, че нарастването на военния бюджет на Русия представлява сериозна заплаха за нашата сигурност.
 
Основните рискове за България според служебния военен министър Велизар Шаламанов са отделени в пет категории.

На първо място според военното министерство е „хибридната война, съчетаваща конвенционални методи с похвати от партизанска, кибернетична и информационна война, както и с действия противоречащи на международното право".

На второ място е „засилването на способностите на Русия за конвенционални военни действия", което остро провокира „националните ни способности за отбрана". Екипът на Велизар Шаламанов посочва фокусирането на Русия в „технологии за нощни операции, повишено наблюдение над целия електромагнитен спектър, употреба на безпилотни самолети и роботи, защита на тялото и особено значително увеличения обсег на оръжия за индиректен обстрел". Подчертано е, че в българската армия такива способности отсъстват.

Третият риск според екипа на Шаламанов е „Активното и повсеместно пропагандиране на руската политика, особено с посредничеството на български политически и икономически субекти и медии, или недържавни организации е явна информационна война, подкопаваща интегритета на институциите и държавността и атакува директно националните демократични ценности, дух и воля".

Четвъртият риск, който са посочили от кабинета на служебния военен министър Велизар Шаламанов, са икономическите последици от изострянето на отношенията между Русия и Запада и наложените двустранни санкции. Петият риск, който е посочен във визия „България в НАТО 2020" е „огромната вероятност за разпалване на съществуващите в постсъветското пространство замразени конфликти". С изброеното до тук служебният военен министър Велизар Шаламанов официално казва от името на България пред Света, че Русия е заплаха за националната ни сигурност.

Според Чл. 98. от НК, ал. (1) Който подбужда чужда държава или обществена група в чужбина към война или друго враждебно действие против републиката, се наказва с лишаване от свобода от пет до петнадесет години. Според ал. (2) Същото наказание се налага и на онзи, който извърши действие с цел да предизвика война или друго враждебно действие против републиката.

По-нататък в сигнала Сидеров изтъква, че с този документ военното министерство и лично служебният военен министър Велизар Шаламанов, прави една безпрецедентна дипломатическа грешка и въвлича България във война. В момента у нас, се провеждат учения, с участието на американски бойни самолети. На територията на България тече свръхсекретно учение с американски бойни изтребители, наречено „Тракийски орел", като за него няма взето решение на Министерски съвет. За тези действия Шаламанов и Близнашки дължат отговор на обществото. Те трябва да кажат, защо се провеждат тези учения, каква военна техника се използва, както и какви точно са самолетите и товарите, пренасяни с тях.

Според експерти американските изтребители, които участват в тези учения в момента в България имат обхват на действие 2000 километра.

 По права линия разстоянието от Пловдив до Севастопол е 700 километра. Следователно тези самолети могат да участват в бойни действия, включващи нападения над Кримския полуостров, веднага след като американските ръководители наредят на киевската хунта нападение над Крим. Излитайки от базите в България, американските изтребители могат да стигнат до там и да нанасят удари, което на практика е въвличане на страната ни във война с Русия. Тези действия се извършват със съгласието на служебния кабинет, който няма друга задача и друга цел, освен да подготви провеждането на извънредните избори за Народно събрание.

С оглед на изложеното, Ви моля, да възложите проверка дали с действията си служебният военен министър г-н Велизар Шаламанов е извършил престъпления по Глава първа - Престъпления против Републиката от особената част на Наказателния кодекс или други състави от НК и съответно да бъде подведен под наказателна отговорност, пише още в сигнала до Сотир Цацаров.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 36| 6153 |29.08.2014 Шаламанов: Конвенционална война не означава реална война . 11| 4732 |28.08.2014 Шаламанов в обяснителен режим за суровия документ . 6| 4836 |27.08.2014 Иран ни предаде осъден на доживотен затвор наркотрафикант . 33| 5601 |27.08.2014 Близнашки подръпна ухото на Шаламанов за руската опасност и Визия 2020

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads