Реклама / Ads
110| 17896 |21.03.2012 НОВИНИ

Сидеров: Минималната заплата – 1000 лева, а най-ниската пенсия - 500

.
Волен Сидеров
В България трябва да се промени икономическия модел и Атака вече е разработила, и ще предложи нов план за развитие на страната. Това каза по Нова ТВ лидерът на партията Волен Сидеров.
 

  

Според неговата икономическа стратегия минималната работна заплата трябвало да стане 1000 лв., а минималната пенсия да бъде 500 лева.

 

Ще настояваме тази минимална заплата да се гласува в парламента, а не да се решава от правителството, защото то е страна в това договаряне, заключи националистът.

 

Той не смята, че идеите му са предизборни и популистки, а напълно реални и постижими. Това може да стане, ако ресурсите на България се върнат в нейни ръце и се направи едно ново справедливо преразпределение. Концесиите също трябва да се махнат, защото те са белег за колониална политика, която изповядва ГЕРБ.

 

Според Сидеров чуждите инвеститори са се провалили в нашата страна, защото са се интересували единствено от точене на активите ни и от огромни печалби. Няма нормална държава, която ще даде златодобива си на чужденци, възмути се националистът и припомни, че сме на четвърто място по залежи на ценния метал в Европа.

 

Сидеров отново застъпи една своя стара скандална идея – да бъдат развалени някои от приватизационните договори и продадените на чужди компании дружества да се върнат в български ръце. Това може да стане, например, с Нефтохим, който е продаден навремето четири пъти под реалната цена.

 

Сидеров нарече шефа на Лукойл Валентин Златев “сив кардинал” на властта и го обвини в налагането на монополни отношения на компанията му в сферата на горивата.

 

Атакистът е убеден, че ако скочат доходите на работещите и пенсиите, ще се стимулира потреблението, а оттам и растежа на икономиката.

 

За оставките на двамата министри той бе категоричен, че Трайков е бил агент лобист за шистовия газ за Шеврон.

 

Трайков беше вреден за икономиката и отстраняването му е правилно. Абсурден е и фактът цената на някои лекарства да скочи до 500% през последните години, възмути се Сидеров и добави, че ще гласува за махането и на двамата министри

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 30| 6643 |17.03.2012 Парамедиците поискаха стартова заплата от 1200лв . 19| 7132 |09.03.2012 Най-високата заплата у нас - 3,9 милиона лева . 91| 7931 |03.03.2012 Планът "Сидеров" дава 1000 лв. минимална заплата . 4| 5340 |11.02.2012 2-годишен запали камината със заплатата на баща си

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads