Реклама / Ads
35| 5271 |14.02.2014 НОВИНИ

Сидеров: Митингът в Пловдив беше опорочен от шпицкоманди

.
Волен Сидеров
Сидеров вече силно се замислял дали да е начело на Комисията за борба с корупцията и конфликт на интереси. Превръщала се в куха форма.
 

Митингът в Пловдив беше опорочен от фенове на различни футболни агитки, които често биват използвани като шпиц команди, заяви на пресконференция лидерът на „Атака" Волен Сидеров по повод протеста за Куршум джамия в Пловдив.


Имаме кадри и показания на наши активисти от Пловдив, които показват, че там са извършени хулигански действия срещу нашия общински председател на партията в Стара Загора Михаил Михайлов, който е бил бит от група хулигани. Имахме участници в протестния митинг, тъй като той беше обявен във връзка с връщане на имоти на мюфтийството, срещу което „Атака" е против. Най-възмутителното за мен е, че в близост от метри - може би на 2-3 метра, стоят полицаи, които не взимат абсолютно никакво участие, каза още Волен Сидеров.


Категорично отхвърляме вандалството в центъра на Пловдив. Ние сме против грубата намеса на турския консул. Ще зададем въпрос на външния министър защо не е поискано той да бъде отзован от България. Очакваме обяснението на МВР и прокуратурата защо са бездействали срещу тази вандалщина. Надявам се на отговор от вътрешния министър защо негови служители са бездействали днес. Защо прокуратурата не се намеси, защо не се самосезира? Ще изпратим кадри и в прокуратурата, и в МВР, добави Сидеров и посочи, че имало данни, че на 19 февруари тези шпиц команди щели да бъдат в София, за да предизвикат метеж, който ще има за цел да опорочи шествието от Паметника на Цар Освободител до Паметника на Васил Левски. Отсега предупреждаваме вътрешния министър за данните, които имаме. Ако не реагира, може би ще трябва да отидем до МВР да го изнесем оттам, защото той показва, че е съучастник на вандалщината, а не пазител на реда,  заяви Сидеров и добави, че силно се замислял дали да е начело на Комисията за борба с корупцията и конфликт на интереси.

Почвам да се съмнявам в смисъла на съществуване на такава комисия, която всъщност не може да направи нищо, ръцете ѝ са вързани. Нито една институция, граждани, политици, когато бъдат поканени, не идват, нищо не се случва. Превръща се в куха форма, след което силно се замислям дали въобще да съм начело на тази комисия или да се оттегля, аргументира се Сидеров.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 61| 9266 |14.02.2014 Крещят еничари-и-и-и! Подпалиха Джумая джамия в Пловдив . 23| 5267 |14.02.2014 Сидеров: Който е срещу "Атака", усилва ДПС . 46| 6166 |09.02.2014 Сидеров: Не подкрепяме вота! . 8| 6134 |07.02.2014 Димки и факли срещу Главното мюфтийство в Пловдив

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads