Реклама / Ads
45| 5856 |28.05.2011 НОВИНИ

В. Сидеров: Мнозинството в парламента е комунистическо

.
Волен Сидеров
Декларацията срещу партия „Атака” не е прецедент. Неин инициаторът е Иван Костов, който не може да прости на партия Атака, че е влязла в парламента с повече депутати от него. ГЕРБ си е ГЕРБ, а „Атака” си е „Атака” и парламентарната им подкрепа не означава, че са се слели с тях и всяка партия си има своите различия.
 

Това каза във Варна лидерът на партията Волен Сидеров, който се срещна днес със свои симпатизанти във Варна.Той припомни 2006 година, когато парламентът е приел с „трогателно единодушие” декларация срещу него за хулигански действия. По думите му това се е случило преди да има мнение от страна на правораздавателните органи или от страна на съда, тогавашният парламент с единодушие е приел декларация, която осъжда Волен Сидеров за действията на му на магистрала „Тракия”.

Нещата, както виждаме, се повтарят и няма голяма промяна и както виждаме мнозинството в българския парламент продължава да бъде с комунистическо мислене – с мисленето на членове на народен съд, заяви Волен Сидеров. По думите му на парламентаристите, които са гласували тази декларация, им харесва да смесват властите. Лидерът на „Атака” коментира, че инициаторът е Иван Костов, който по мнението на Сидеров не може да прости на партията, че е влязла в парламента с повече депутати от него. Освен това според него декларацията е била подкрепена и от други партии, които искат „Атака” да бъде забранена, но според Волен Сидеров партията, може да бъде забранена, но не и каузата, която защитават, а именно отстояване на българските интереси. Те си мислят, че са решили вече въпроса с „Атака” – не, не са го решили, този въпрос ще продължи да стои и да ги боде във всички възможни меки и не меки части на организма, коментира още Сидеров.

По отношение на американския посланик, Волен Сидеров заяви, че действията му се виждат от всички и посочи, че той е бил в парламента и като диригент от балкона се е гласувала декларацията срещу „Атака” и срещу него. Определено виждам връзка между неговото появяване в парламента точно когато се чете декларация срещу „Атака”, подчерта Волен Сидеров и добави, че ако българските политически сили и лидери са стигнали дотам, че да приемат декларации под диктовката на чужд посланик, това говори много зле за тях, защото според него това означава, че в България няма суверенитет.

Сидеров коментира, че не е заявявал оттегляне на подкрепа за кабинета и за правителството, защото тази подкрепа, която партия „Атака” е дала през 2009 година, е била дадена в името на стабилността, на реформистки дейности, които е трябвало да се извършат и на измъкване, и спасяването на страната от финансовата криза. Този въпрос продължава да стои и тези проблеми не са решени и оттегляне на подкрепата аз не съм заявявал, каза още Сидеров и добави, че е чул декларации от страна на ръководството на ГЕРБ за това, че техните пътища се разделят.

Волен Сидеров посочи, че му е било омръзнало да повтаря, че партия „Атака” не е коалиционен партньор и посочи, че те нямат министри, областни управители, дори и горски нямат. Имаме една подкрепа в парламента и гласуваме определени неща, посочи Сидеров и каза, че се надява най-накрая тази заблуда да отпадне и хората да знаят, че ГЕРБ си е ГЕРБ, а „Атака” си е „Атака” и парламентарната им подкрепа не означава, че са се слели с тях и всяка партия си има своите различия.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 30| 5042 |27.05.2011 Джеймс Уорлик даде рамо на Борисов в парламента . 0| 5607 |26.05.2011 БГ студенти "атакуват" парламента в Страсбург . 26| 6295 |25.05.2011 В. Сидеров: Ислямистите ще проснат килимчетата си и на "Московска" скоро . 54| 5720 |22.05.2011 В. Сидеров: Ако ДАНС не се събуди, нещата ще станат страшни

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads