Реклама / Ads
35| 4990 |24.11.2012 НОВИНИ

Сидеров: Президентът опорочи избора на конституционен съдия

.
Цялата процедура за Конституционен съд беше опорочена от президента Росен Плевнелиев, защото той няма право да напуска клетвата, заяви Волен Сидеров, предаде "Дарик".
 

Важно е да се знае, че тези, които бяха избрани, бяха избрани с решение на Народното събрание, а не чрез заклеване, коментира в Плевен лидерът на партия „Атака” Волен Сидеров.

„Целият гаф по въпроса с Венета Марковска е отговорност на ръководството на ГЕРБ и то да не прехвърля отговорността от болната на здравата глава, защото това, което става в парламента, става по директива на Бойко Борисов, а Искра Фидосова го привежда в изпълнение”, каза той. Според Сидеров депутатите са само инструмент в ръцете на ГЕРБ и изпълняват, каквото им се каже, така че независимите са изпълнили това, което Бойко Борисов е наредил и отговорността трябва да бъде изцяло на ръководството на ГЕРБ.

„С казуса „Марковска” се получи един голям фарс, който доказа, че българската правосъдна система е критикувана с основание. Бяхме свидетели на една открита сделка, в която Борисов каза на СДС: „Изхвърлете Иван Костов - аз ще ви тегля на теглич”. Това според лидера на „Атака” е открита политическа далавера, защото е ясно, че СДС не може самостоятелно да влезе в парламента и „вероятно ГЕРБ се надяват да направят фалшификации и с тях да вкарат СДС в работа”.

По отношение на кандидатурата на Петър Стоянов за конституционен съдия Волен Сидеров коментира защо бившият президент не е подходящ за такъв пост. Сред мотивите на Сидеров е фактът, че Стоянов е член на международни масонски ложи. „Това са формации, в които абсолютно на закрито и непрозрачно се решават геополитически въпроси, засягащи и България. Не може човек в най-висшия правосъден форум да бъде член на масонски ложи”, изтъкна лидерът на”Атака”.

Сидеров заяви още, че Петър Стоянов е лобирал през 1998 г. да се чества 700-ата годишнина на Османската империя. „Не мога да подкрепя човек, който е лобирал да се чества Османската империя”, обясни той пред журналистите.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 56| 6616 |15.11.2012 Президентът торпилира Марковска. Премиерът: Мъдро! . 14| 5986 |15.11.2012 Скандал в КС; Марковска щеше да се кълне; президентът си тръгва . 17| 5300 |14.11.2012 Сидеров: Да оставим митрополитите на мира . 18| 4889 |12.11.2012 Президентът подкрепи "Южен поток", подписваме в четвъртък

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads