Реклама / Ads
101| 6918 |12.01.2014 НОВИНИ

Сидеров: ГЕРБ са организаторите на случката на летище Варна

.
Ще ви кажа какво се случи на летище Варна. Когато има досъдебно производство не са дават изявления. Аз ще го направя, защото се наслушах на много спекулации. Това заяви лидерът на "Атака" Волен Сидеров на пресконференция. Лидерът на "Атака" започна да чете документите по случая от инцидента на летище Варна в трето лице, за което се извини : На 6 януари пътуват в самолет Волен Сидеров и депутатите от "Атака".
 
По време на разговор между Волен Сидеров и друг член на "Атака" една дама зад гърба му казва да не носи тази мръсна значка на ревера си. Той и отговаря да не обижда българските символите, а тя му отвръща, че българите са тъпи и не заслужават да са в ЕС. Г-н Сидеров изисква документите й, за да може да заведе иск за обида срещу нея. Тя започва да говори на словашки, а след това го обижда на английски с думите: Fuck you yourself.

По никакъв начин никъде не се казва, че тя е дипломатическо лице. Г-н Бахнев не се намесва през цялото време в самолета. Прави го в автобуса, където той започва да обижда и да се заканва на Сидеров. В момента, в който депутатите отиват към него и питат защо обижда, той започва да крещи, за да привлекат вниманието на околните с думите "Не ме удряйте". Бащата на г-н Бахнев разговаряше доста свойски с полицаите на летището. Сидеров и депутатите са блъскани от полицаите и са им извивани ръцете им.

Полицаите Костадин Колев, Недев и Катев дойдоха и започнаха да блъскат Сидеров и депутатите му. Колев изисква депутатската карта на Сидеров и я разглежда. След това удря Сидеров в диафрагмата. Сидеров само се е защитавал, но не е удрял в лицето полицая. "Никога и по никакъв начин не съм удрял в лицето Костадин Колев. Този човек ще си понесе последствията. Дори и след години, аз ще го осъдя за лъжесвидетелстване. Няма да останат нещата така", закани се Сидеров и добави, че цялата кампания и искането за свалянето на имунитета му от главния прокурор се крепи на тях.

Нежеланието и отказа на полицаите, тяхното боричкане и блъскане бяха причина за историята. Ако за 5 минути ни бяха дали имената им, защото сме обидени и имаме право да внесем жалба срещу тях, нищо подобно нямаше да се случи, каза още Сидеров и поясни, че според него полицаите са дошли с цел да направят скандал. Той продължи да чете: Никой не каза, че трябва да дадат показания депутатите от Атака. Никъде досега не се споменава, че има заведена жалба срещу лицето Димитър Бахнев за обида на Сидеров. Нито в медиите, нито в изявленията на прокуратурата. След митинга във Варна, Сидеров разговаря с районния прокурор Цветанка Гатева, която казва, че не са давани никакви показания и не е подписвана писмена справка.

Шефът на ОДП Чавдар Нанков също заяви, че няма справка. В интерес е да се изясни кой е подвел Главна прокуратура, прочете той. "Естествено, прокуратурата като чуе ударен полицай и веднага се задейства, което е похвално", каза Сидеров. Да ви прочета малко данни за Колев: Шампион по муай - тай. Тренира всеки ден. Привърженик и симпатизант на ГЕРБ. През мобилния си телефон пуска статус във Facebook: Роден да бъда злобен. Има и снимки на анаболи.

Медицинското му е издадено от МБАЛ "Света Анна" - издадено е от там, защото директор на болницата е от ГЕРБ, каза Волен Сидеров. Що се отнася другия участник, Сидеров прочете: Димитър Бахнев - разведен е. Симпатизант на ГЕРБ. Търговец е на мебели и е доста богат човек. Сидеров попита защо до момента не се е появила нито една снимка на насиненото му лице от юмрука му. Щеше да има първи страници с тези снимки. Интересно е, че в пресконференцията на прокуратурата се казва, че са разпитани 22 свидетели, а в искането подадено от главния прокурор към НС за имунитета ми са написани 12 свидетели. Къде са останалите, попита той. Защо няма искане на имунитета на Бойко Борисов. Той е профукал 34 млн. лева.

Има сигнал в прокуратурата, но е много по-важно да се следи, че Сидеров се кара с някой. Защо не се работи по сигнала срещу Фандъкова? Защо прокуратурата не е направила нищо срещу посегателствата срещу членове на "Атака"? Защо не се прави нищо по заплахите за убийство от Славчо Бинев, който ме заплаши, че ще ме разпльока и ще ми смачка главата, попита още лидерът на "Атака". Явно аз съм по-интересен на прокуратурата от тези, които се казват Иван Иванов или Минчо Мичев. Да припомня, че България е правова държава и преди съдът да се е произнесъл, никой няма право да го прави. Виждам един трибунал във всяка медия. А дори имаше един депутат, г-н Кадиев, който иска да ме застрелят, обясни още той.

На въпрос дали има прокурорско разрешение да чете свидетелски показания, той отговори, че има право и ако някой вижда нарушение в това - да заведе иск срещу него. Имам право да се защитавам. Никой няма право да казва, че аз съм бил полицай, както медиите го разпространиха. Съдът в България е институцията, която определя кой е виновен и кой не е, а не прокуратурата. Ще има искове за клевети. Такива съм водил много, пак ще водя, каза Сидеров. Той подчерта, че не иска да му застава зад гърба нито една политическа партия. Зад мен са хората, с които работя.

Не знам кой управлява в МВР, но за да тръгнат трима полицаи да лъжесвидетелстват - значи имат гръб. Някой им е казал: Давайте, момчета!. На Цветлин Йовчев лично съм му казал, че МВР е една много прогнила система и е пълна с кадри на Цветан Цветанов. Спрях Цветанов да се върне на бял кон и да управляват отново. Сега се търси да ми се скрои провокация. Аз съм обществен човек и не живея в землянка, ходя по улиците, заяви още депутатът. На въпрос дали случката е поръчана от ГЕРБ, Сидеров отговори: така го разбирайте.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 22| 5418 |10.01.2014 3-тата кола на депутат от ГЕРБ даде фира . 35| 6935 |10.01.2014 Беновска: Защо ГЕРБ не е в ръководството на НС? . 6| 5497 |09.01.2014 Пламнаха джиповете на депутат от ГЕРБ . 6| 5174 |09.01.2014 ГЕРБ с писмо до Орешарски заради кадруването на ДПС в земеделието

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads