Реклама / Ads
19| 5537 |19.07.2009 НОВИНИ

В. Сидеров: Подкрепяме безусловно кабинет на Бойко Борисов

.
Волен Сидеров Източник: Вяра Йовева
Сидеров спокоен за бунта в партия "Атака". Хората, които го вдигали, вече не били членове.
 

"Сега е важно да подкрепим кабинета безусловно, защото народът избра алтернатива. Ние нямаме право да й слагаме прът в колелата още в началото. Ако сега не изберем кабинета "Борисов", връщаме БСП и Доган".Това заяви лидерът на ПП "Атака" Волен Сидеров пред БНР.

Той сравни меморандума с един алгоритъм за управление, съставен от 9 точки. Те съвпадали напълно с идеите на "Атака" и точно заради това документът щял да бъде подписан безусловно. Според Сидеров сега най-важното е да се подкрепи този кабинет, защото народът е избрал тази алтернатива, и именно в в негов интерес националистите на този етап му гласуват доверие. Сидеров не пожела да коментира РЗС и Синята коалиция, които се обявиха, че няма да слагат подписа си до този на Атака. "Всеки трябва да отговаря за действията си, но не разбирам защо трябва да се правим на ощипани госпожици и да си сменяме позицията през 2 дена само защото не са ни дали министри.", добави той.

По повод атаките срещу неговата партия от страна на бившия депутат на коалиция "Атака" Митко Димитров и свикването на извънреден конгрес, Сидеров отговори, че той може да бъде направен след национален сбор на партията, какъвто нямало. "Митко Димитров първо не е член на партия "Атака". Той участва като депутат от Сливен на ПП "Защита", с която ние бяхме коалиционни партньори. Правил е опит да фалшифицира печата ни, за да вкара братя, сестри, лели и т.н. в общинския съвет в Сливен.", каза още лидерът на "Атака" Волен Сидеров. Днес 20-тина души се събраха, за да гласуват в партията да се избират няколко председатели, а не както е и до сега - само Волен Сидеров. По този повод "Атака" излезе с официално изявление:

Днес, 19 юли 2009 г., в София на ул. „Раковски" 108 около 20 човека са направили опит да представят пред медиите несполучлива имитация на извънреден „конгрес" на партия „Атака".

„Нито един от участниците в това представление не е член на партия „Атака" и механичното събиране на тези хора не води до никакви правни последици. Законовият ред у нас категорично не допуска намесата в живота на която и да е политическа формация да става по такъв начин - чрез грубо погазване на утвърдените от съда уставни нормативи.
Сбирката на 20-ина, непредставляващи по никакъв начин партия „Атака" лица, е единствено реакция на двама-трима бивши депутати от парламентарната група на бившата коалиция „Атака", които бяха от квотата на останалите 4 партии: „Защита", „Нова Загора", НДСО и БНПП. За голямо облекчение на нашите избиратели този принудително компромисен период за партия „Атака" приключи."

От алтернативната "Атака" решиха да подадат жалба в съда за това, дали тяхното членство е легитимно. Сред тях бяха бившата тв звезда на СКАТ Антон Сираков и Павел Чернев, който нашумя покрай скандала на магистрала "Тракия".
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 9| 5300 |16.07.2009 Ройтерс нареди кабинета Борисов . 17| 5232 |13.07.2009 ДПС: Може и да подкрепим кабинета Борисов . 10| 5190 |08.07.2009 Борисов: Станишев да стяга оставката на кабинета . 21| 4644 |08.07.2009 В. Сидеров: Имаме експерти, ако ни ги поискат

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads