Реклама / Ads
34| 5306 |12.04.2014 НОВИНИ

Сидеров: Санкции срещу Русия са неизгодни и вредни за нас

.
Волен Сидеров
За България е неизгодно и вредно да подкрепи санкциите за Русия и трябва да се противопостави на забранителния списък, каза по Дарик радио лидерът на „Атака” Волен Сидеров.
 

ЕС не e казармен плац, на който да се марширува и да се козирува. България трябва да има собствена позиция. България трябва да каже не на санкциите срещу Русия, защото те са санкции срещу България. България трябва да каже не и на забранителния списък, защото това е опасна санкция. Тя изглежда уж така лекичка, но всъщност е опасна. Май месец беше планирано посещение на председателя на Държавната дума Сергей Наришкин. Той е в забранителния списък. И като отговор Михаил Миков трябваше да отиде в руския парламент. Сега какво правим. Спираме тези визити. На практика ние замразяваме дипломатическите отношения с Русия, заяви Сидеров.

По думите му за България това е неизгодно и вредно. „Аз за това пледирам към всички лидери, които някои от тях са лидери и на парламентарните групи в парламента, като например Станишев, Борисов - аз не съм го чул досега да каже  нещо смислено по европейската тематика, и да отговорят на въпроса - защо парламентарните партии, извън „Атака” - ГЕРБ, БСП, ДПС се обединиха около едно антибългарско становище на президента за налагане на санкции, за изостряне на отношенията с Русия. За повече НАТО в региона, буквално така го пожелава Росен Плевнелиев, което е изключително вредно”, коментира лидерът на „Атака”.

„Това е покачване на напрежението, това е дрънкане на оръжие, ние виждаме, че американците го правят вече, и това е влизане в мекото подкоремие на Русия, както се изразява един известен политолог от близкото минало. Това влизане е опасно. Русия не може да стои със скръстени ръце. Тази провокация на САЩ срещу Русия е с цел да отслаби Европа. Това Европа трябва да го разбере и да престане да повтаря като ехо американските мантри за лошата Русия”, заяви Сидеров.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 46| 7231 |04.04.2014 Първанов: Против санкции срещу Русия съм . 37| 7215 |03.04.2014 Вигенин откри Америка:Армията ни трябва да е независима от Русия . 10| 6160 |03.04.2014 Димитър Гронев: "За" или "против" Русия ще поднесе изненада на евроизборите . 38| 6241 |02.04.2014 Борисов каза и на руския посланик: ГЕРБ не подкрепя действията на Русия в Крим

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads