Реклама / Ads
33| 6033 |08.03.2020 НОВИНИ

Сидеров: Сирийската криза е проект на САЩ за пари

.
Волен Сидеров
95% от мигрантите към Европа не са сирийци. В Персийския залив е най-богатото находище на газ. Оттам искаха да направят газопровод, който да мине през Сирия, и да изместят Русия от пазара. Ердоган е допълнителен фактор основно по темата с мигрантите.
 

Това коментира лидерът на АТАКА Волен Сидеров.

 

Той напомни, че на Сирия й беше наложено да се откаже от суверенитета си заради двата газопровода, които трябваше да минат през територията й. „Затова са заинтересовани Турция и Израел”, уточни Сидеров. По думите му причината е ясна - пари и газ. „Сирия отказа да се подчини на тази схема и й организираха гражданска война. Защо ЕС не преговаря със законно избраното правителство на Сирия? С него трябва да преговаря Съюзът, не с Турция, САЩ или Русия”, посочи партийният лидер.

 

Относно новия мигрантски натиск той каза, че в момента турският президент Ердоган използва възможността да рекетира за пари Европа. И уточни, че България не е в голямата игра с поредния пришълски напор и затова мигрантите биват пренасочвани през Гърция. Сидеров не пропусна да напомни, че талибаните и всички сегашни терористични организации са създадени и финансирани от ЦРУ.

 

„Искаха да поставят Сирия на колене, както Либия и Ирак. Помним как САЩ казаха, че в Ирак има оръжие за масово поразяване и удариха Саддам. Разрушиха толкова древна цивилизация. Унищожиха артефакти на над 5000 години. Извършиха военно престъпление. Всичко това беше направено заради петрола”, категоричен бе Сидеров. Според него този сценарий беше разигран и в Сирия заради газовия поток, който планираха да мине през държавата. „Затова запалиха гражданска война срещу правителството. Терористите са поддържани от САЩ, Европа, Саудитска Арабия и Израел”, акцентира основателят на АТАКА.

 

Мнението му е, че има двоен стандарт спрямо Сирия, като законното правителство се обявява за режим. „Ако обявим, че управлението на Макрон във Франция е режим, то трябва ли да бъде свален с гражданска война”, заключи Волен Сидеров.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 5| 3940 |08.03.2020 Караниколов: Болнични консумативи има, но не знаем колко ще продължи кризата . 21| 11132 |08.03.2020 Илиан Василев: Борисов използва кризата и хорския страх за личен пиар . 14| 4906 |07.03.2020 Борисов: Тотото може да измъкне ”Левски” от финансовата криза . 4| 4413 |05.03.2020 Ердоган към Путин: Целият свят ни гледа, чака се решение за кризата в Идлиб

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads