Реклама / Ads
9| 4352 |28.01.2020 НОВИНИ

Сидеров в СОС: Гласувахме да напълним джоба на френската „Веолия” за наша сметка

.
Източник: БГНЕС
”Въздържам се за решението за Перник не защото не искам да помогнем на перничани, а за да насоча вниманието към концесионера, който ще печели, след като държавата ще плати за станции, байпаси, ремонти, водопровод”, заяви лидерът на АТАКА
 

Общинският съветник в СОС и лидер на АТАКА Волен Сидеров единствен от всички гласува „Въздържал се” по решението за осигуряване на вода за Перник през София. „Да дадем вода на Перник е хубаво, хуманно, спасяваме перничани. ДА! Но аз се въздържам, за да светна една лампичка и да насоча вниманието към концесионера „Софийска вода” АД. Има параметри, които трябва да се изпълнят от държавата. Държавата - това сме ние. Данъкоплатците. Да, не е общинският бюджет, но е държавният. Ние плащаме помпени станции, байпаси, ремонт на язовир, водопровод до Перник, след което концесионерът започва да продава вода и да печели”, заяви по време на дебатите в Общината Сидеров.

 

По думите му концесионният договор трябва да се коригира, редактира, а може би и прекрати. Той уточни, че „Софийска вода”, т.е. френската фирма „Веолия” (която взе водата на Париж, но я изгониха оттам) не плаща нито лев концесионна такса, нито лев дивидент.

 

„Давам сигнал на СОС да прочете този договор, да се насочим към концесионера, защото през тях ще преминава печалбата. Фандъкова пое отговорност, че няма да има проблеми за столичани. Но за цената на водата тя не може да гарантира. „Софийска вода” ако утре поиска увеличаване на цената на водата, КЕВР ще каже, че е нужно и никой от нас няма да може да се намеси. Основният проблем е, че водата на София не трябва да бъде на концесия”, заключи Сидеров.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 13| 4829 |25.01.2020 Сидеров: Защо не национализираме ток, вода и злато, а се занимаваме с лотарията? . 20| 8386 |12.01.2020 Сидеров към Борисов: Дори Каракачанов да подаде оставка заради корупция, правителството ще оцелее . 6| 6484 |17.12.2019 Стефан Тафров: Българската политика е съставена от скачени съдове - Борисов – Нинова и Доган – Сидеров . 9| 8276 |15.12.2019 Сидеров: Кой отърва Джамбазки от затвора? Каракачанов, премиерът, МВР шефът или главният мюфтия?

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads