Реклама / Ads
42| 6502 |16.10.2012 НОВИНИ

Сидеров: Да се забранят езиците, различни от български!

.
Искам да дам заявка за водещ на Нова телевизия, тъй като не одобрявам уважаемата водеща от ГЕРБ, започна с нападка разговора в "Здравей, България" по НТВ лидерът на „Атака” Волен Сидеров, обвинявайки в предателство бившата си съпартийничка, а сега водеща в НТВ Калина Крумова.
 

Волен Сидеров каза, че всичките националистически партии в България с изключение на ВМРО, са създадени по изкуствен начин и то от хора, тръгнали от "Атака", използвайки позициите, които са си създали.

"Аз вкарвам някой в парламента, той напуска "Атака" и отива в ГЕРБ, примерът е пред мен."

Мотивите му срещу строителството на джамии са, че сме традиционно православна държава, както пише в Конституцията. А тя трябва да се спазва, както и този текст, който казва, че официален език е българският. „Ние поискахме с една поправка в закона за митингите и събранията на открито да се забрани говореното на други езици, освен на български”, коментира Сидеров пред Нова телевизия.

Той смята, че министър Симеон Дянков няма да обложи с данък джамиите. Сидеров твърди още, че НАП е освободила мюфтийството от дължими такси към държавата. Той Призова за гласуването на мораториум да се спре строителството на джамии, давайки пример с Швейцария. Според Сидеров не е редно да сме държавата с най-много джамии на глава на населението.

“В София вече има висше ислямско учебно заведение, заяви лидерът на „Атака”. - То е финансирано от турската фондация „Дианет" и подготвя кадри и преподаватели. Някои от тях вероятно са подсъдими в момента в Пазарджик, но едва ли има начин това да се контролира, тъй като никой няма достъп до този процес. Предметът на делото формално е антидържавна дейност. Медийно се наложи мнението, че това е процес срещу радикалния ислям. Всъщност това не е толкова невярно, тъй като тези, които проповядват срещу светската държава, са ислямисти. Налагането на шериата, на ислямското право е връщане в 7-8 век”, каза Сидеров.

Той сподели, че има опасения, че този процес ще завърши с ниски присъди. “Предполагам, че и тук ще се стигне до условни или административни присъди, което ще насърчи въпросните ислямисти. Ние вече видяхме маршируващите салафити в пазарджишката циганска махала. Това трябва да се види от българските политици, които наричат например сирийските бунтовници “борци за свобода”.

Сидеров заяви, че чака извинение от ГЕРБ за инцидента пред Баня башъ. “Знаете, че там се бяха събрали главно не български граждани, а чужденци. Те не бяха издирени от МВР, не бяха разследвани. Осъдиха за хулиганство членове на “Атака”. Пред Баня башъ бяха докарани специално за деня арабски медии, явно за да кажат на света: Българи тормозят мюсюлмани. Там беше и Юзеиров. Т.е. там е вече едно гнездо на ислямисти, ние го говорим това отдавна”, подчерта лидерът на “Атака”.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 30| 6759 |25.07.2012 В. Сидеров: Някое от лицата от софийската джамия може да е помагало при атентата в Бургас . 45| 6697 |23.07.2012 В. Сидеров: България на практика е във война . 86| 7787 |20.07.2012 Сидеров: Онези от джамията с маанетата гърмят бомбите в България . 37| 6635 |19.07.2012 Волен Сидеров: Взривът в Бургас свари ДАНС по бели гащи

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads