Реклама / Ads
4| 2682 |20.01.2023 НОВИНИ

Сийка Милева: Работата по досъдебното производство по случая ”Nеxo” продължава

.
Сийка Милева
Работата по досъдебното производство по случая ”Nеxo” продължава. Това посочва в свое изявление говорителят на главния прокурор Сийка Милева.

По разследването са приобщени много жалби от британски граждани, съдържащи твърдения, че са жертва на измами от страна на "Nexo", каза още Милева. Постигнатото споразумение между Nexo Capital Inc., регистрирана през 2018 год. на Каймановите острови и компетентните регулаторни органи на САЩ е показателно за това, че разследваните от нас лица признават вината си, а именно, че са предлагали финансови и банкови услуги без разрешение, заобикаляйки и нарушавайки правилата за защита на инвеститорите, пише в изявлението на говорителя на главния прокурор.

 

Милева припомня, че разследването в България е за организирана престъпна група, създадена с цел извършване на финансови престъпления, в т.ч. „пране на пари“, предоставяне на банкови и финансови услуги без лиценз, компютърни измами и данъчни престъпления.

 

Във връзка с образуваното досъдебно производство у нас, още в края на миналата година е изпратена молба за правна помощ до САЩ. Изготвят се и престои да се изпратят молби за правна помощ и Европейски заповеди за разследване и до други държави, с цел да се съберат всички доказателства, необходими за изясняване на цялостната фактическа обстановка с оглед предмета на доказване по делото, посочва Сийка Милева, цитирана от БТА.

 

По-рано днес от Nexo цитираха детайли по споразуменията, според които "не са налице каквито и да било твърдения или обвинения от страна на федералните регулатори на САЩ, че Nexo е участвало в измама или подвеждащи търговски практики, или че клиенти на Nexo са били ощетени или подведени относно финансовото състояние на компанията".

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 21| 12959 |20.01.2023 Колекция от долнопробни факти: Защо Иван и Сийка затъват в Nexo? . 11| 2736 |15.01.2023 Сийка Милева: Това се превърна в национален спорт – атакуването на институции и отделни личности . 2| 2771 |12.01.2023 Сийка Милева: Nexo е работила чрез множество кухи фирми . 5| 3003 |07.01.2023 Панев, ДБ: Неблагодарна е работата на получателя на третия мандат

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads