Реклама / Ads
19| 19085 |09.11.2021 ГЛАСЪТ

Сийке, защо мълчиш за „Хемус“? Шефът ли така каза?

.
Иван Гешев и Сийка Милева
Даже и хич да не ви пука за случващото се в България, няма как да сте пропуснали скандалните разкрития за начина, по който се е строила магистрала „Хемус“ по времето на Бойко Борисов, както и за авансово отпуснатите стотици милиони, изтекли в незнайно чии чанти и чували.
 

Строителни експерти определят разкритията  на МВР и МРРБ през последните месеци като топ грабежа на десетилетието. Всъщност изобщо не е нужно да си някакъв спец в областта на пътното строителство, за да ти светне, че някой се е канил да ощави народа си тройно повече за път, който по проект не само, че е трябвало да мине през активни свлачища, но на всичко отгоре взе да се руши.

 

Безспорно е, че въпросите за прилаганите схеми и изтеклите пари водят директно към  членовете на кабинета „Борисов 3“. Не на това мнение, обаче е прокуратурата, от чиито действия реално зависи дали виновните все пак ще бъдат открити и ще си получат заслуженото. Оказва се, пък и днес говорителят на служебния кабинет Антон Кутев го подчерта, че дължавното обвинение четири месеца си трае и не предприема нищо по материали за безстопанственост.

 

Истината е, че магистратите в червени тоги се включват от време на време по темата, но казаното от тях може да влуди и най-търпеливия човечец, тъй като ситуацията си  остава в стил „ да чакаме от умрял писмо“. От ведомството на Иван Гешев високопарно докладват:„Докато в прокуратурата не пристигнат всички материали, обвинителите няма как да повдигнат обвинение или да се произнесат“. След тази /не/изпълнима условност, борисовите хора със сигурност са се изкефили.

 

Има и още: „ В СГП могат да бъдат повдигнати обвинения едва тогава, когато бъдат събрани достатъчно доказателства“. Сещайте се, че в прав текст ви казват, как такива ще се съберат, но на Видовден. Пригответе за още димки като например: „фактическа и правна сложност“, „въвличане на повече хора в процеса“, „трябва да се направи преценка, дали да се предприемат съответните действия“. Словесната еквилибристика на прокуратурата по-скоро ще ни отдалечава от истината за безогледен грабеж, отколкото да ни приближава към така жадуваната справедливост.

 

Виждали сме каква завидна активност може да демонстрира прокуратурата, особено ако „разкритията“ са в пълен синхрон с конкретни политици и техните лични интереси. Не един или два пъти говорителката на Гешев - Сийка Милева ни е разказвала за уж „лоши хора“, които впоследствие съдът е оправдал. Валят и присъди заради това, разбира се.  Но Сийка е "опасна" дама - неуморно докладва на всеослушание кой на кого звъни, пише, говори, планира.  Скоро като нищо и мислите ще ни "чете" в ефир.

 

Скенер не ви трябва, когато Сийка е насреща.  Сега обаче за магистрала "Хемус" ...  мълчи. Шефът ли така каза?  Ех, тази фактическа и правна сложност.....

 

 

Невена Миткова

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 36| 5416 |03.11.2021 Боян Расате, хомофобията и защо са нужни промени в Наказателния кодекс . 69| 19702 |20.09.2021 „Продължаваме промяната“ трябва да отговори на „защо да ви вярваме“, иначе - чао . 13| 13773 |23.08.2021 В Афганистан знаят от 8 години за талибаните, а ние от 12 за Борисов – защо сме шокирани тогава? . 12| 6676 |05.08.2021 Защо България е Гватемала, а не Швейцария на Балканите

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads