Реклама / Ads
7| 2705 |24.07.2024 НОВИНИ

Силовият министър отрече да има "чадър" над Ивелин Михайлов от страна на МВР

.
Ивелин Михайлов Източник: БГНЕС
28 проверки по сигнали, свързани с Ивелин Михайлов, са били извършени от 2016 година досега, изтъкна силовият министър Калин Стоянов пред временната парламентарна комисия, която проверява фактите и обстоятелствата около създаването и финансирането на "Исторически парк”.
 

Поискана е и данъчна ревизия на Ивелин Михайлов и всички търговски дружества, замесени в изграждането на парка. След проверката всички материали ще бъдат изпратени в Районна прокуратура на Варна.

 

Данните са за различни криминални и финансови престъпления, обобщи ресорният министър Калин Стоянов:

 

"Всичките преписки, след като се изработени, са изпращани на съответната компетентна прокуратура. Голяма част от тях са с отказ за образуване на досъдебно производство.





Има няколко, които и към момента са в прокуратурата и няма произнасяне.

 

Има образувано едно следствено дело въз основа на наши материали, което в момента се разследва, предполагам от Окръжен следствен отдел - Варна.

 

Съответно има и налични, може би около пет или шест преписки, по които в момента се работи от областната дирекция", подчерта вътрешният министър.

 

Той категорично отрече да има "чадър" над Ивелин Михайлов от страна на МВР.

 

Все пак ще бъде направена проверка на някои от сигналите - от кого са водени и как са разпределяни преписките, за да се види дали някоя от тях не е умишлено оставена, уточни Стоянов:





Всичко това е много лесно проверимо и то ще стане още в рамките на днешния или утрешния ден. Надявам се да не попаднем в ситуация, в която да има служител, който евентуално да има нещо общо.

 

Ако има нещо такова, той ще си понесе отговорността", отбеляза министърът на вътрешните работи.

 

Част от проверките, свързани с Ивелин Михайлов, са за заплахи, следене и битови скандали.





На закрита част от заседанието бяха изслушани изпълнителният директор на НАП Румен Спецов и председателят на ДАНС Пламен Тончев.

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 2401 |24.07.2024 Пожарът в планината Славянка, който гърците гасят от седмица, достигна до границата с България . 2| 7825 |24.07.2024 Здравка Евтимова на 65: Думите имат сила, която е равнозначна на усещането за човешки пулс . 1| 4485 |24.07.2024 Гръцкият о-в Санторини се задъхва от туристите, кметът призова местните да останат по домовете си . 2| 2388 |24.07.2024 Политологът Любомир Стефанов: Партиите в момента са в насипно състояние, приличат на клубове по интереси

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
Реклама / Ads