Реклама / Ads
3| 6190 |06.08.2015 НОВИНИ

П. Симеонов: Нормално е Борисов да казва, че лошите искат да го свалят преди избори

.
Първан Симеонов
Няма нищо по-нормално от това един премиер да казва, че лошите искат да го свалят, особено пред избори. Именно събираемостта е бъде един от новите големи сюжети, знаете, че Борисов много обича да разказва такива сюжети и спомням си, че това са нещо като няколко "с"-та – строителство, разбира се, саниране, ама то нещо буксува малко в момента, стабилност, естествено, и разбира се събираемост.
 
Тук, разбира се, под събираемост се има предвид и това, което премиерът казва, и това, което господин Безлов казва за европейските пари. Там някъде до тия четири "с"-та има и едно "р" – реформи, но виждате, че и то е малко като санирането. Така че нищо ново не се случва, това е казано отдавна, допълва той по БНР€

Според Симеонов е по-вероятно правителството да е стабилно:

Първо, защото няма толкова голям конгломерат от частни интереси, който иска да го свали, КТБ например не съществува и въобще май няма такъв център на паралелна власт, който да е срещу ГЕРБ или срещу ГЕРБ и ДПС. Както и да го гледаме, ако едно правителство тръгне да пада, трябва да има сериозен външнополитически , сериозен вътрешнополитически, сериозен политико-икономически фактор, който да е срещу него.

В момента от външнополитическа гледна точка, струва ми се, че партньорите от Западна Европа и от Северна Америка имат интерес от нашата стабилност по простата причина, че се намираме на едно много невралгично място между Украйна и "Ислямска държава".

От вътрешнополитческа гледна точка вие виждате, че по-скоро ДПС е приятелски настроено срещу това правителство, да го кажем по този начин. Трето, няма голям политико-икономически фактор, който да е срещу кабинета в момента, на всичкото отгоре не се вижда и някаква гигантска опозиционна алтернатива – виждате, че БСП по-скоро се занимава с преориентация на своя собствен политически курс и е донякъде полуопозиция. И да стигнем до партньорите на кабинета - аз не виждам пряка политическа полза в настоящия момента, за който и да било от тях да клати лодката на властта.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 3| 4490 |05.08.2015 Борисов се хвали с високи приходи . 35| 15357 |04.08.2015 Събраха бисерите на премиера Борисов в книга . 11| 6018 |04.08.2015 Ж. Бойчев: Не е нормално Борисов да протестира против себе си . 16| 5675 |03.08.2015 Борисов: Божидар Димитров ни поля с вода от кладенеца

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads