Реклама / Ads
9| 4836 |05.11.2014 НОВИНИ

В. Симеонов: Оттегляме подкрепата си, при неизпълнение на приоритетите ни

.
Валери Симеонов, съпредседател на „Патриотичния фронт“ Източник: Булфото
Ако някои от тези приоритети не бъде изпълнен, ще оттеглим подкрепата си. Тази декларация, която в момента държа в ръцете си и ще бъде оповестена утре, вече не се разминава основно. Бяха приети доста точки, които ги нямаше във вчерашния вариант – ето това промени нашето отношение.
 
Това каза след почти 8-часовите преговори за съставяне на нов кабинет съпредседателят на „Патриотичния фронт“ Валери Симеонов, предаде „Фокус“. Извоювахме 7 основни позиции, по които нямаше да търпим никакъв компромис, добави Симеонов. По думите му, първата и основна позиция, по която са постигнали разбирателство, това е определяне кадрови промени в държавните постове, които са свързани с оздравяване на тези позиции.

„Второто е работа по нов закон – промени в избирателния закон, които да включват на първо място активна регистрация. Заложихме и задължително подлагане на референдум за задължителното гласуване. Също така заложихме и одит и ревизия в енергетиката с оглед установяване на злоупотребите в бранша. Ограничаването на битовата престъпност присъства в програмната декларация“, допълни Симеонов.

Според него воденето на политика, която да насочва към единство на нацията също е един от приоритетите. „Изграждането на каквито и да било енергийни проекти трябва да става само при доказани икономически ползи за България. В декларацията, която сме подкрепили имаме над 60-70% съвпадения на точките с нашата програма“, поясни Симеонов.

„Има текст за КТБ, който гласи пълна информация по отношение на проверките, които са извършени в банките. Ние бяхме за спасяване на КТБ, но в момента не разискваме това. В декларацията има текст, който не е конкретен по посока на оздравяване, тъй като има доста скептично отношение по този въпрос. Лично аз съм за спасяването на банката“, каза още Валери Симеонов.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 8| 5511 |05.11.2014 Адв. Симеонов: Василев не се е отказал да спаси КТБ . 45| 4953 |04.11.2014 Ново 20! ДПС е против кабинет с подкрепата на ПФ . 11| 5475 |01.11.2014 ГЕРБ + РБ + подкрепата на ДПС = на спокойствие за Борисов . 10| 5410 |31.10.2014 В. Симеонов: НС изрази, макар и омотано, желание КТБ да бъде спасена

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads