Реклама / Ads
13| 3240 |21.01.2021 НОВИНИ

Симеонов: Рискът в нощните барове е като на пълен стадион

.
Валери Симеонов
Рискът от заразяване в ресторантите не е по-голям, отколкото в училищата. Затова нищо лошо няма да се случи, ако ресторантите работят до 22.30 часа. Нощните заведения задължително трябва да бъдат затворени, защото там рискът е много голям, като на пълен стадион. Това заяви зам.-председателят на парламента и лидер на НФСБ Валери Симеонов.
 

"Не виждам смисъл в това на 4 февруари да бъдат върнати големите ученици в училище, а да не бъдат отворени ресторантите и кафенетата", каза Симеонов и обясни, че рискът е винаги там, където голяма група от хора общуват помежду.


Според него рискът от заразяване в ресторантите не е по-голям, отколкото в училищата. Затова и според него нищо лошо няма да се случи, ако ресторантите работят до 22.30 часа. Нощните заведения задължително трябва да бъдат затворени, защото там рискът е много голям, като на пълен стадион.

 

Не трябва да се стига до крайни мерки и до заплахи, трябва диалог, призова лидерът на НФСБ по повод заплахата на двете асоциации да пристъпят към гражданско неподчинение, ако здравните власти не им дадат решение, което да ги устройва днес.

 

Има сериозни пропуски и недостатъци, но това е работа на отделните министерства, министри и на ръководствата на отделните министерства, за да може средствата в помощ на бизнеса да стигат навреме, посочи Валери Симеонов. Нека да не се фиксираме върху пропуските и проблемите, които не са решени, защото имаме нов щам на вируса, за който все още нямаме никакъв алгоритъм, каза още той.

 

Валери Симеонов коментира гласуването и предстоящите избори: "100 млн американци гласуваха по пощата, но много писма закъсняха, преброяването се забави. И Тръмп не без основание изрази несъгласие. И как да не изрази човекът! В Пенсилвания се получиха с 200 000 повече писма, отколкота са изпратени. Представяте ли си какво ще стане у нас!

 

Тайната на вота по пощата няма как да се запази. Видеонаблюдението ще включва една камера, в чийто обхват ще влезе масата със 7 човека, няма да осигури видимост към бюлетините.

 

Всяка партия ще се хване за това, за да оспорва. Много хора няма да отидат да гласуват, защото ще мислят, че камерите ще ги следят", коментира Симеонов.

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 24| 9182 |11.01.2021 Първан Симеонов: Хората разпознават лицемерието. Колкото повече играеш, толкова повече потъваш . 10| 3024 |05.01.2021 Доц. Велизар Шиваров: Рискът от нови щамове е неизменен . 8| 3922 |04.01.2021 Първан Симеонов: Обицата от 2013 г. виси на доста уши . 17| 5765 |14.12.2020 Първан Симеонов: Българите, които се гнусят от Кубрат Пулев, се гнусят от себе си

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads