Реклама / Ads
11| 4214 |25.02.2021 НОВИНИ

Симов: Гръмна поредната политическа пиратка, идеята за „зелени коридори“ изпуши

.
Александър Симов
”България живее в цикъл от лъжа до лъжа. Лъжата е станала естественото състояние на властта и нейните лакеи. Днес поредната политическа пиратка гръмна - само няколко дни след обявяването на ”зелените коридори” идеята изпуши. Защото нямало ваксини”, пише във Фейсбук депутатът от БСП Александър Симов.
 

"Четох с литературен ужас тирадите на здравния министър Костадин Ангелов, който устрои шумно телевизионно шоу с монолог срещу "Астра Зенека". Далеч съм от мисълта, че голямата корпорация няма нужда от сапунисване, но проблемът е, че за забавянето на доставките и за проблемите с фармацевтичния гигант се знае от поне месец насам", продължава той.

 

"На всичкото отгоре медиите веднага хванаха министъра в лъжа (колко предвидимо!) - България трябвало да получи 451 832 дози през февруари, а сега щели да пристигнат 170 400 дози. Кратка справка в сайта на министерството обаче показва съвсем друга цифра - в плана за ваксините там е записано, че през февруари страната ни очаква 261 997 дози. Ясно е защо е стигнахме до жонгльорството с числа. Някой друг трябва да е виновен за тоталния провал на ваксинационния план. Цял месец слушахме костюмари със сериозни лица да ни обясняват за фази - 1-ва, 2-ра, 3-та, четвърта, чак до шеста и никой не обясни изпълнихме ли тези фази, защитихме ли уязвимите групи? След това помпозно обявихме за зелените коридори и тъкмо хората научиха за тях и се оказа, че всичко това спира. Цяла седмица имам възможност да споря с Тома Биков в предаването "Пресечна точка" и там виждам отразен абсолютно същия манталитет. Не, "Астра Зенека" все още не е посочена като виновник за провала. Ролята е отредена на доц. Мангъров. И всичко това с обилна добавка от постоянни лъжи за успехи, рекорди, състояние на страната. Все се е случвало някой да се опитва да подмени реалността, но тези наистина искат да ни заключат в собствения си свят на измислици и измами. Лъжите обаче не ваксинират. Измамите не се борят с Ковид. Телевизионното екстази не може да замени баналния ужас на реалността", смята Симов.

 

 

По темата във Фейсбук се изказа и колегата му Явор Божанков.

 

"След зеления коридор за пазаруване Борисов ни "даде" зелен коридор за ваксинация. Днес възнамерява да "даде" на Европа зелен коридор за свободно пътуване. Сигурно ли е, че някой не дава на него нещо зелено ? Твърди, че се справя най-добре в Европа. Тотална загуба на връзка с действителността", пише той.

 

"-Уязвимите групи не получиха приоритет, както бе обещано. Оставени са на произвола.

-Лекарите алармират, че ваксини няма.

-Пълна липса на информационна кампания, която да даде ясни отговори на всички притеснения в обществото.

-В Унгария и други страни се "застраховаха" и се снабдиха с други ваксини извън общата поръчка", добавя Божанков.




Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 17| 10407 |23.02.2021 Симов: Пуснах си с литературен трепет СевдаТВ, по-добре да бях изпил бутилка коняк на гладно . 4| 3003 |09.02.2021 След забавянето: У нас пристига поредната пратка ваксини на Pfizer/BioNTech . 5| 3126 |04.02.2021 Великобритания премина през поредната вълна от COVID-19 . 10| 4151 |06.01.2021 Ал. Симов: Гергов е рана на партията, не принадлежи на БСП, влече го ГЕРБ

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads