Реклама / Ads
0| 3810 |05.02.2017 НОВИНИ

Синът на атентатора от ”Рейна” отвлечен в Иран?

.
Абдулгадир Машарипов
Турската полиция продължава издирването на сина на нападателя в новогодишната нощ в клуб ”Рейна” в Истанбул Абдулгадир Машарипов, който уби 39 души и рани 66 души и бе задържан от турската полиция на 17 януари
 

Детето на четири години и половина е в неизвестност след ареста на нападателя. Версията на следствието, водено от истанбулската прокуратура е, че момчето е държано като заложник от хора на Ислямска държава, за да не проговори бащата. Твърди се, че както Машарипов, така и съпругата му Зарина Нурулаева, която бе задържана два дни след нападението, искали от турската полиция да намери сина им.

 

Според кореспонденция в турския вестник "Ватан" Зарина признала по време на разпитите, че преди да дойде в Турция семейството живяло в Пакистан. Там научила, че мъжът ѝ се заклел, че ще се присъедини към ДАЕШ. Той й казал, че ще заминат за Сирия. По нелегални пътища те били прехвърлени в Иран, където останали известно време. Според твърдения в други медии, иранските служби досега не са подали информация на турските служби, че семейството на Машарипов е било в тяхната страна. Изказват се подозрения, че Иран съзнателно крие този факт.

 

Зарина разказала в показанията си, че преди една година семейството пристигнало в Турция, тя не искала с децата да отиват в Сирия. 20 дни преди нападението в "Рейна" заедно със съпруга ѝ и децата заживели в една квартира в Истанбул, за която не знаела, че е на хора на ДАЕШ. Три дни преди нападението Машарипов излязъл от къщи. След нападението двама души дошли при нея и ѝ казали да приготви сина си, защото ще го заведат в Иран, бащата знаел.

 

В показанията си тя твърди още, че хората от ДАЕШ отначало сметнали, че Машарипов е бил убит в "Рейна". "Два дни след нападението двама приятели на мъжа ми дойдоха в къщи и казаха, че той е загинал като герой. Мъжът ти извърши велико дело. Ден по-късно дойдоха отново и ми казаха, че мъжът ми бил жив. Eдва когато полицията ни арестува разбрах, че мъжът ми е извършил нападението в "Рейна". Искам да намерите сина ми, мисля, че са го отвлекли в Иран и го държат за заложник", казала тя, цитира БТА.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 4299 |14.01.2017 Задържаха двама уйгури за нападението в бар ”Рейна” . 0| 3731 |05.01.2017 „Сабах“: Имало е и втори терорист в ”Рейна”? . 0| 3739 |04.01.2017 Арестуваха помагач на атентатора от Берлин в бежански лагер . 0| 4781 |28.12.2016 Камионът на атентатора в Берлин е спрял заради автоматичните спирачки

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads