Реклама / Ads
53| 9229 |01.04.2009 НОВИНИ

Скандал между Ст. Гамизов и О. Минчев заради Костов

.
Иван Костов
Скандал избухна в радио К2. Политологът Огнян Минчев затвори телефона, обиден от реплики на Стефан Гамизов по адрес на Иван Костов. Костов е топ злодеят на демокрацията, заяви Гамизов.
 

Той има грешки, но не може да бъде сравняван с Доган и Ковачки, отвърна Минчев. Гамизов отиде още по-далеч и сравни Костов със Сергей Станишев, след което политологът трясна телефона и приключи разговора.

През последните две седмици нашите политици, потвърдиха че са невъобразимо, приказно глупави. Те са неспособни да измислят нещо от обществена полза. Това заяви преди скандала в студиото на радио К2 Стефан Гамизов, председател на Гражданска лига за България. Трява да им направим списък, като на децата, от двайсетина неща, които трябва да свършат. Сами те не могат да измислят нищо смислено, категоричен е Гамизов.
Според него в сегашния политически модел е заложен провал. Моделът бил толкова лош, че каквито й хора да бъдат вкарвани в него, винаги ще следва пълен провал. Ситуацията около нас била доказателство, че идва края на този модел. Ще продължаваме ли с почти биволско търпение да търпим този провал, попита Гамизов.

Лидерът на Гражданска лига на България смята, че не повече от 6% от хората у нас имат доверие на сините политици. Иван Костов бил бащата, който насилвал своето дете Мартин Димитров. В същата роля бил Първанов спрямо Станишев. Сергей и Мартин са деца, насилвани от своите бащи дълго време. „Детето” М. Димитров се опита да ни говори за някаква промяна вдясно, но тя е имагинерна. Трябва да стане ясно, че в демокрацията няма колективна вина. Вината е конкретна и това е топ злодеят на демокрацията Иван Костов.

По отношение на своята работа Гамизов заяви, че благодарение на усилията на екипа му не се стигнало до режим на тока по време на газовата криза, въпреки напъните на енергийната мафия около Първанов. Пуснахме мощности в ТЕЦ Марица - Изток, които спасиха България по време на кризата. Не сме го говорили досега, защото не сме искали да занимаваме обществото с нашата работа, допълни Гамизов.

Той съобщи още, че миналата седмица полицаи са проверявали офисът му, за да установят как се финансира Гражданска лига. Ето с какво се занимава полицията. Нас просто ни заобикаля диктатура и трябва да очакваме всичко, което произтича от една диктатура – репресии, заплахи, насилие и пр. Това е. Досега беше суспендирана само Конституцията, вече е суспендирана и демокрацията.
Не правя разлика между Валентин Златев и Георги Гергов, Славчо Христов и Красимир Гергов. Няма ляво и дясно, защото няма морални практики. Всички политици забогатяват по един и същ начин – неморален. СДС вече не са носител на демократичната промяна и това е големият проблем. БСП практикува терористични практики, иначе нямаше да е толкова зле, че левите управляват, смята лидерът на Гражданска лига.
По конституция трябвало Георги Първанов, като президент, да е носител на демократичните практики, но не е. Защо не казва нищо за пушката си за 50 000 лв, за ловните си подвизи и пр., а, като звънне на Станишев, и той се крие под масата. Той ли е пазител на демокрацията, запита в студиото Гамизов.
Това било причина българският политически елит да няма подкрепата поне на малка част от обществото.

Огнян Минчев, политолог, председател на Управителния съвет на Асоциация „Прозрачност без граници”: Чух за решението на ВКС нелигитимността на избора на Мартин Димитров за председател на СДС. Бандитската групровка, която е на власт използва всички свои лостове, за да спира останалите. Всичко това се прави с цел бандитската групировка да остане на власт. Всяка опасност предизвиква истерия. Ще се стигне до брутално фалшифициране на изборни резултати.
Има порочен механизъм за негативна селекция на политици. Всичко подло и неморално изплува на повърхността. А има кадърни хора. Но изплува пяната, която всяка нормално общество изолира. Докато не се справим с този механизъм на негативна селекция, нищо няма да може да се направи! Бандитската групировка настоява този механизъм да продължи да действа.

Проф. Михаил Константинов, номиниран за член на Централната избирателна комисия: Ние сме единствената държава, която пренебрегва жестоко над 300 000 души, които са в неравностойно положение. Те ще останат без глас.
Аз все пак не бих погребвал СДС. Той е в най-тежкото състояние от своето създаване досега, но все още е жив. Има поне 800 000 души, които симпатизират на дясното, а не само на ръководствата. Не бих искал да съм на мястото на Мартин Димитров. Чух фройдистки сравнения от Гамизов, които не са политически, но трябва да призная, че в някаква степен са верни.
Самият аз две години пледирам, че обединението трябва да се състои и вярвам в него.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 27| 5885 |15.03.2009 Яне Янев вади скандални факти за корупция в съдебната система в Благоевград . 0| 4883 |04.03.2009 13 международен София Филм Фест . 25| 5013 |23.02.2009 Ст. Гамизов: 1 млн и 200 000 да излязат на улицата . 18| 5750 |17.02.2009 Д. Абаджиев : Партньорството между Борисов и Костов е гротеска

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads