Реклама / Ads
0| 14806 |18.03.2022 НОВИНИ

Скандал! Наблюдаващите прокурори отказали среща с разследващите от МВР за ареста на Борисов

.
Бойко Рашков, Иван Гешев, Бойко Борисов
Наблюдаващите прокурори са отказали да се видят с разследващите от МВР във връзка с арестите на Борисов, Горанов и Арнаудова, за да им бъдат предоставени събраните доказателства срещу тях. Вместо това са наредили документите да им бъдат оставени в деловодството.
 

Това научи Фрог нюз от свои източници от Съдебната палата. Така на практика се блокира възможността за съвместни действия, които по закон би трябвало да се извършат.  Не е ясно кога и как държавното обвинение ще се произнесе относно арестите, а именно дали те ще бъдат удължени със 72 часа.

 

При това положение от МВР не могат да направят нищо друго, освен да пуснат арестуваните след като изтече законовия 24 –часов срок на полицейското задържане, а именно тази вечер. От прокуратурата отказаха да съобщят имената на обвинителите, ангажирани с разследването срещу бившия премиер. Според източниците ни, става дума за две имена – Марина Нейкова и Вили Желева.

 

 Все още е жив спомена за начина, по който протече разследването за грабежа на АМ „Хемус“. Вместо да проведат съвместно ефективно и обективно разследване, прокуратурата реши да се оплаче от натиск от страна на МВР. Никой, обаче не се върза на този сценарий, тъй като по закон прокуратурата е господар на разследването. Резултатът е налице - няма никакви нови разкрития за грандиозната афера, а случаят на практика бе замразен.

 

Министърът на вътрешните работи Бойко Рашков отказа да коментира ареста на Бойко Борисов. Въпреки опита на събралите се журналисти да го спрат това не се случи и силовият министър успя да напусне сградата на Народното събрание без да говори за задържането на лидера на ГЕРБ.

 

Рашков беше на блиц контрол в парламента, където му се наложи да отговори на множество въпроси от депутати, а още преди да влезе в пленарна зала, той заяви, че ще се въздържи от коментар за вчерашните арести.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 4715 |18.03.2022 Божков: Бях разпитан по видеоконферентна връзка от европейски прокурори . 10| 3739 |17.02.2022 Хр. Иванов: Прокурорите да престанат да се държат като лична гвардия на Гешев . 4| 3211 |11.02.2022 Още спецпрокурори се обявиха против закриването на спецправосъдието . 22| 33782 |10.02.2022 Прокурори-бунтари масово се привикват от началници, за да бъдат ”профилактирани”

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads