Реклама / Ads
4| 4536 |19.03.2020 НОВИНИ

Скандал в самолета: Българи свалиха британски пътници заради COVID-19

.
Източник: OFFNews
Истерията с коронавируса излиза извън контрол. Българи са вдигнали скандал на борда на самолет, защото сред пътниците имало британски граждани. Те принудили екипажът да ги свалят от летателния апарат, защото според тях били болни от коронавирус.
 

Полетът е бил с направление България-Великобритания. Сънародниците ни на борда чули английска реч от пътници в съседство и решили, че това са британските туристи от Банско, които са заразени с COVID-19.

 

Припомняме, че те бяха блокирани в курортния български град. Сред тях имаше и заразен с коронавирус, който бе настанен в болница. В контакт с него са влезли и трима българи, които също са диагностицирани със заболяването.

 

Туроператор обаче решил самосиндикално да премести останалите туристи от групата в хотел, до Лъвов мост, където да изчакат полета си обратно до Острова. Това навлече гнева на българските власти и пред хотела по нареждане на премиера бе поставена полиция, а влизането и излизането от обекта бе забранено. Бойко Борисов заяви, че туристите ще бъдат натоварени на автобус и откарани до летището, където ще изчакат полета си.

 

Пътниците на борда на българския самолет сметнали, че британците в съседство са именно от тази туристическа група.

 

На кадри, заснети преди излитането на самолета, се вижда спор между екипажа и част от пътниците от полета по линия София-Лондон в сряда. Българите настоявали британците да слязат от борда.

 

След като представител на компанията наземен оператор "Голдеър хендлинг" отишъл на място и потушил скандала, като предложил двете групи да се настанят в противоположните части на полупразния летателен апарат и на разстояние от 8 реда, пишат от OFFNews.

 

Българските пътници обаче отказали и настояли капитана да вземе решението.

 

“Заради един болен беше поставен под карантина цял град. Разбирам, че искате да се приберете у дома, но тук сме 150 души и всички имаме семейства”, казва един от българите в клипа.

 

Полетът е продължил без съответните пътници, а стана ясно, че британците са се прибрали снощи с друг полет.

 

Видео: OffNews




Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 4066 |19.03.2020 50 българи са блокирани в Малта. МВнР - безсилно . 7| 4635 |18.03.2020 Китай ще помогне на България в борбата с COVID-19. Дарява маски . 0| 3742 |18.03.2020 Орбан обеща на Борисов да съдейства на българите на границата . 4| 3517 |18.03.2020 Няма нови случаи на коронавирус в България, 81 са засега

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads