Реклама / Ads
4| 4329 |19.01.2024 НОВИНИ

Скандал в СОС заради бюджета. Терзиев напусна залата

.
Със скандал приключи днешното неофициално заседание на Столичния общински съвет, на което трябваше да започне обсъждането на бюджет 2024 г. На фона на обвинения, че кметът Васил Терзиев бяга от заявките си за прозрачност, градоначалникът на столицата стана и напусна заседанието. Последваха реакции. 
 

“Целият Столичен общински съвет (СОС) бяхме поканени от кмета на София Васил Терзиев на работа среща в залата на СОС да обсъдим предложения проект за бюджет на Столичната община за 2024 година. "Въпреки настояването на нашата група, на колегите от БСП и на другите групи да се излъчва на живо работната среща, кметът Терзиев еднолично забрани това” заяви пред журналисти общинският съветник от ГЕРБ Георги Георгиев, който определи действията като “безпрецедентни”, особено при “всички декларации за публичност и прозрачност на кмета Терзиев”. 

 

“Изразявам възмущението си как може да не допуснете в зала, в която има камери и сме събрани целият общински съвет да ни представяте бюджета в опит за прозрачност, излъчване на живо, за да могат гражданите и медиите да знаят какво се случва тук. Изпращате охраната да респектира сътрудници на групите за това кой какво записвал, снимал и има ли право. Това е крайно недемократично", каза бившият председател на СОС и настоящ общински съветник от ГЕРБ Георги Георгиев по време на заседанието.





Кметът Терзиев си тръгна на 15-ата минута от обсъждането, след като общинските съветници от ГЕРБ Татяна Георгиева и Мирослав Боршош му зададоха въпроси по бюджета на Столичната община.

 

"Днес се надявахме да съберем общинските съветници и да имаме една продуктивна среща, в която да ги запознаем с основните насоки в бюджета, да видим какво биха искали да видят като подобрение и всичко това като част от един доста по-прозрачен процес. Без идеи, че процесът и бюджета са съвършени. Искахме заедно да го направим по-добър, за да можем до 23 да успеем да ги вкараме в онова, което ще представим за публично обсъждане, а след него да се направят още подобрения. Това е жив документ, който непрестанно трябва да се подобрява. Получихме онова, от което се опасявахме - политическо позициониране, обвинения как се вземат права. Помолихме да не се записва, да не се пуска онлайн. Има време на публичното обсъждане всичко да бъде представено. Ако бягахме от това, нямаше да публикуваме всички таблици и детайли", заяви Терзиев пред медиите. 


По думите му всяка една възможност се използва за "заяждане". 

 

"Няма защо да се изненадват колегите, че напуснах. Молбите ми бяха много ясни", допълни Терзиев.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 5| 4458 |19.01.2024 Режимът в Москва затяга хватката си. Арестуваха протестиращи, за да не тревожат Путин по време на президентската кампания . 0| 4216 |19.01.2024 ЕЦБ: Световната търговия се възстановява и напредва към нормализиране . 23| 21321 |19.01.2024 Бойко Станкушев пред ФрогНюз: Акцията срещу Божков вероятно е свързана с телефона на Алексей Петров и разкрития на ФБР . 11| 4418 |19.01.2024 Меглена Кунева е българският кандидат за комисар на Съвета на Европа по правата на човека

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads