Реклама / Ads
37| 14781 |07.03.2016 НОВИНИ

Скандалът с ментето Аликс Партнърс и КТБ нараства лавинообразно

.
Скандалът с компанията менте, която уж извършила проверка и написала доклада за КТБ "АликсПартнърсСървисис" набира скорост. От офиса на компанията в Западен Лондон, са извършили проверка по молба на front.bg във вътрешната си система и са потвърдили, че нямат никакви данни да са работили по казус, свързан с българската Корпоративна търговска банка.
 
„Не ни излиза нищо в системата,“ коментирала пред front.bg  служителка на „Аликс Партнърс“ публикуванта по-рано във Фейсбук профила на Григор Лилов и след това във Фрог нюз информация, че фирмата "АликсПартнърсСървисис”, която е била наета да направи доклад за фалита на КТБ, няма нищо общо със световноизвестната и уважавана компания „Аликс Партнърс“.

Това означава, че някой е извършил измама, а държавата е наела неизвестна фирма, на която е платила за разследване и доклад, които нямат никаква стойност. Не само това, но има и въвеждане в заблуждение, което се наказва от закона, коментираха за Фрог нюз юристи.

 

Все повече факти сочат, че вероятно е извършена грандиозна измама, която няма аналог в българската и европейската история. мафията ни пробута. Докладът за фалита на КТБ може да се окаже фалшив и абсолютно незаконен. Разследването е направил журналиста Григор Лилов. Той доказва недвусмислено, че "АликсПартнърсСървисис” не е онази „АликсПартнърс” с поделения в Лондон и по целия свят и изключителна репутация! 
Излиза, че разследването за финансовата афера е било възложено и отчетено от никому неизвестна фирма, създадена само пет месеца преди да получи единствената си поръчка – тази за Корпоративна банка.

 

От компанията в Ню Йорк увериха че са уведомени за случая и са категорични, че ще извършат собствена проверка на случая.

 

Припомняме, че в края на септември 2014 г. депутатите от ДПС Лютви Местан, Делян Пеевски и Йордан Цонев поискаха международна фирма да разследва т.нар. „източване” на КТБ. На същото мнение бяха и видни експерти от БСП, като Румен Гечев. Подкрупиха ги и други депутати.

 

Народното събрание прие решение, с което препоръча на БНБ да намери съответна фирма, която да разследва случая с КТБ и къде са евентуално изчезналите пари. 
През ноември 2014 УС на БНБ също се включи в хора.

 

През март 2015 парламентът единодушно гласува поправки в Закона за банковата несъстоятелност, които официализираха подобна операция. Активна роля изигра Менда Стоянва от ГЕРБ, която е председател на финансовата комисия в парламента.

 

Така Фондът за гарантиране на влоговете задейства процедурата по политическата препоръка на депутатите, специалната на финансовия министър, авторитетната на БНБ. 
От 11 кандидати за специалната поръчка за КТБ остават 6, между които и „АликсПартнърс”.

 

Авторът на доклада за Корпоративна банка „АликсПартнърсСървисис” не е от истинската „АликсПартнърс” с поделения по целия свят и изключителна репутация, а на фирма менте! Защото договорът на България относно КТБ не е сключен с нейната лондонска дъщерна фирма! Сключен е с никому неизвестната, освен у нас AlixPartners Services UK LLP.  

 

 ВАЖНО! ПОДРОБНОСТИ ЗА СКАНДАЛА С ДОКЛАДА ЗА КТБ - В РУБРИКАТА "БИЗНЕС И ТУРИЗЪМ"

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 8| 4504 |26.02.2016 Владислав Горанов: Около 800 000 евро са платени на „Аликс партнърс” . 18| 8224 |26.02.2016 Д. Божилов за Фрог: Докладът на „Аликспартнърс” прецаква вложителите в КТБ . 6| 4795 |25.02.2016 Реформатори искат да се разкрие договора с "АликсПартнърс" . 11| 4429 |14.01.2016 Хр. Иванов: Скандалът Янева-Ченалова е шанс за чисти ръце в съдебната система

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads