Реклама / Ads
2| 2903 |04.07.2023 НОВИНИ

Скандална безвкусица? Вместо лика на Чарли Чаплин - реклама на пицария краси стълбите в Дома на киното

.
Безвкусица и кич. Така определят потребителите в социалните мрежи реклама на пицария, разположена на стъпалата в Дома на киното. Снимките са публикувани от бившия програмен директор на Дома на киното Христо Христозов.
 

Рекламата предизвика възмущение основно заради покъртителното й изпълнение - десетте стъпала по средата на стълбището към втория етаж на Дома на киното. Нещо повече - рекламата е поставена върху лика на Чарли Чаплин. 


Сградата, намираща се на ул. "Екзарх Йосиф" 37 приютява Дома на киното и е една от малкото, където програмата подлежи на селекция, а в салона се прожектират европейски и български заглавия. През последния месец спекулациите около бъдещето на Дом на киното се усилиха. Причината - продуцентската къща "Арт фест" на създателя на "София Филм Фест" Стефан Китанов се оттегли от пространството след точно 31 години дейност в него, пишат от "Капитал". Причините са много, но основният повод е финансовото издържане на комплекса. 


Очакваше се на 1 юни киното временно да затвори, но съюза запретна ръкави, за да може паузата да е максимално кратка. 


Вероятно решение е намерено - реклама на пицария, която няма обект в близост. Не е ясно колко пари са платили за тези 10 стъпала, поставени върху лика на Чарли Чаплин. Не е ясно и кой, как и защо е позволил рекламата да бъде разположена точно по този начин. В момента киното се ръководи временно от режисьора и продуцент Борислав Чучков, създателя и директор на Международния фестивал за късометражно кино In the Palace Цанко Василев и PR / маркетинг специалистa Ради Георгиев.


Ново ръководство би трябвало да бъде избрано до 15 юли. Към момента се провеждат срещи с кандидатите и се обсъждат концепциите им.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 3| 3042 |25.06.2023 Крум Зарков: Депутатите вместо да пишат декларации, да се разберат за нов състав на ВСС . 1| 2765 |23.06.2023 Методи Лалов: Вместо Гешев получихме неговата дясна ръка - Сарафов. Нещата се случват по тайминг на задкулисието . 4| 2799 |07.06.2023 Ето кои депутати влизат в НС вместо избраните за министри . 9| 3008 |30.05.2023 Лорер към Радев: Делите ни, вместо да ни обединявате

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads