Реклама / Ads
2| 4199 |13.04.2020 НОВИНИ

Преписка в СДВР заради разговора на Каракачанов на припек в парка. А глоба?

.
Преписка срещу военния министър Красимир Каракачанов е била образувана в СДВР. Причината - раздумката му с друг човек на пейка в парка пред Народния театър “Иван Вазов” по време на извънредното полжение.
 

Паркът пред театъра се намира в непосредствена близост до Министерството на отбраната. Миналия уикенд цялото пространство от мавзолея до Софийската градска галерия беше опасано с ленти, за да не се влиза в градината. Но това изглежда не е притеснило Каракачанов. Кадри и снимки бързо се появиха в социалните мрежи, на които се вижда как военният министър разговаря със своя събеседник - Александър Урумов, но двамата не носят нито задължителните предпазни маски, нито пък спазват задължителната дистанция или забраната за посещение на паркове и градинки.

 

"Много ясно се вижда на снимката – извън градинката, срещу Министерството на отбраната съм, на плочките", обясни по-рано Каракачанов.

 

Темата бе коментирана и на сутрешния брифинг на Националния оперативен щаб (НОЩ). Журналист попита ген. Мутафчийски за снимката. Шефът на НОЩ заяви, че не е видял публикацията, но апелира всички граждани да спазват правилата.

 

Днес обаче стана ясно, че в СДВР е била образувана преписка срещу Каракачанов. Това обяви директорът на ГД “Национална полиция” Христо Терзийски. Той обясни, че вицепремиерът все още не е глобен, защото е необходимо да бъдат спазени определени процедури, по които нарушението да бъде доказано.

 

От думите му стана ясно, че авторът на снимката трябва да отиде в СДВР, да разкаже кога точно е направен кадърът, за да може да се задвижи евентуално административнонаказателна процедура за налагане на глоба. Терзийски отрече да се прилага двоен аршин спрямо Каракачанов.

 

Той даде пример с вече глобеният културен министър Боил Банов, който отнесе санкция заради тютюнопушене на работното място. Сигналът бе подаден до РЗИ от гражданин, който видял нарушението в телевизионен репортаж.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 8| 5402 |10.04.2020 Полиция блокира столични квартали заради коронавируса . 2| 4006 |10.04.2020 НС ще заседава извънредно заради промени в няколко закона . 2| 3769 |10.04.2020 72 000 са вече безработните у нас заради кризата . 16| 4984 |10.04.2020 Масов гроб копаят в Ню Йорк заради големия брой починали от COVID-19

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads