Реклама / Ads
9| 4112 |19.07.2024 НОВИНИ

Скандално заседание, унизени депутати - институциите бойкотираха комисията за "Исторически парк"

.
В Комисията
Държавните институции бойкотираха работата на анкетната комисия, която проучва твърденията за финансови престъпления около дружеството "Исторически парк" на Ивелин Михайлов от "Величие". Тя беше създадена по предложение на неколцина депутати от "Величие", които доскоро бяха съратници на Михайлов. Тъй като групата на "Величие" в парламента се разпадна и нейните депутати не могат да искат създаването на комисии, на помощ им се притекоха "Възраждане", които са конкурират с "Величие", и ИТН.
 

От комисията днес бяха поканили на изслушване редица висши държавни служители - директора на НАП Румен Спецов, председателя на ДАНС Пламен Тончев, вътрешния министър Калин Стоянов и главния секретар на МВР, и.д. главен прокурор Борислав Сарафов и временният зам.-председател на КФН Петър Джелепов. От всичките се яви единствено последният, който не предостави никаква полезна информация на комисията. Останалите се оправдаха с неотложни ангажименти и отпуски, за да не участват в анкетата.

 

Малко по-късно стана ясно защо са отбягвали участието. Заседание на комисията пропадна заради скандал, предизвикан от Симон Милков, известен със своя канал в YouTube. Той също беше поканен от комисията, която в момента се ръководи от Цвета Рангелова от "Възраждане" - да бъде изслушан, наравно с някои от най-високопоставените служители на държавата, пише още "Сега".

 

Милков се разкрещя на Красимира Катинчарова – депутат от вече несъществуващата парламентарна група на "Величие". Избухна ужасен скандал, който Рангелова изобщо не успя да овладее. Повиканите на помощ квестори на парламента изобщо не се появиха.

 

Отгоре на всичко, вместо направо да закрие разпадналото се заседание, Рангелова позволи на Милков да говори пред комисията, при това колкото си иска. Така унижението на депутатите беше пълно. А депутатът от ГЕРБ-СДС Георги Георгиев, доскорошен общински съветник в София, даже успокояваше поканения, че е под много голямо напрежение и да не се поддава на провокации. А Вяра Тодева от ПП-ДБ му благодари за "огромния обем работа", която е свършил по темата за "Исторически парк".

 

Миналата година депутати също бяха поканили на изслушване в парламентарна комисия друг човек с канал в YouTube - при това в компанията на Николай Марков, с когото Ивелин Михайлов създаде "Величие", а сега двамата са в конфликт. Тогава това изслушване също премина с конфликт - само че между депутатите.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 3| 2334 |19.07.2024 Проучване: 60% от демократите смятат, че Камала Харис би се справила добре като президент на САЩ . 5| 5521 |19.07.2024 Лазар Радков: Защо има толкова много пожари в България в момента ли? Вижте тази снимка . 0| 2219 |19.07.2024 Първите ни олимпийци заминаха за Париж . 1| 2322 |19.07.2024 Още 217 военнослужещи се включват в пожарогасенето

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
Реклама / Ads