Реклама / Ads
38| 6276 |25.08.2023 НОВИНИ

Слагат ограда около МОЧА, Костадинов и палаткуващите зоват за подкрепление. Ще има ли напрежение?

.
Източник: Twitter
Полицията потвърдила, че тази сутрин ще се изпълнява заповедта за поставянето на ограда около паметника на Съветската армия и премахване на палатковия лагер. Информацията съобщи Мая Манолова и очевидно е стигнала и до Костадин Костадинов, който призова за подкрепление в социалните мрежи.
 

"Фашистите трябва да бъдат спрени. Фашизмът намя да мине през България за втори път", написа Костадинов, според когото очевидният неуспех снощи пред МОЧА да се стигне до сблъсъци между палаткуващите и феновете на ПФК "Левски" е накарал "поръчителите на провокацията да се намесят". 

 

"Нека който може да отиде там и да бъде заедно с хората от Възраждане, които дежурят там от седмици вече", написа Костадинов. 

 

“Сгъвайте палатките, идваме след малко” бяха заканите, които се развяха от трибуните по време на мача, завършил с равенство след гол на сините в последната минута. Запалянковците на “Левски” се заканиха да повторят демонстрацията си отпреди седмица, когато с плакати и бомбички футболните фенове поискаха МОЧА да бъде премахнат незабавно.

 

Кордон от полиция в района на МОЧА предотврати сблъсъци между пазещите Паметника на съветската армия и футболните запалянковци. На място бяха и представители на партия “Възраждане”.

 

За поставянето на ограда около паметника се разбра наскоро. Кметът на район “Средец” Трайчо Трайков поиска такава да бъде поставена и да бъде ограничен достъпа на граждани с цел обезопасяване при демонтажа на плочите с надписи по МОЧА. В сряда кметът уточни пред медиите, че "няколко палатки не пречат на изпълнението на решението на СОС и демонтирането на паметника" и уточни, че палатките не са съгласувани да бъдат там и съответно са незаконни.

 

Снимки в социалните мрежи вече показват, че огражденията се поставят около МОЧА.

 

10:00 ч.

 

Палаткуващите скочиха на Трайчо Трайков. Деян Николов от "Възраждане" попита районния кмет на "Средец" дали е фашист, а Манолова поиска заповедта, на база на която изграждат оградата около МОЧА.

 

Според Манолова се извършват действия по ограждане, без обаче да има заповед за това




Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 2701 |23.08.2023 МВнР: В района около Александруполис непрекъснато възникват нови разпръснати огнища . 23| 2827 |23.08.2023 Заради мача на ”Левски”: Фандъкова поиска засилена охрана около МОЧА . 0| 2610 |22.08.2023 Потушени са пожарите около Кубадин и Голямо Буково, остават дежурни екипи . 8| 2925 |22.08.2023 Настимир Ананиев: Има хора около президента Радев, които го тласкат към този конфликт с правителството

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads