Реклама / Ads
34| 10577 |27.10.2020 НОВИНИ

Н. Слатински: Ехооо, Томиславе Дончев, защо ни се караш, че разхвърляхте милЯрдите

.
Николай Слатински Източник: БГНЕС
Ехооо, Томиславе Дончев, каква е тази злоба, защо ни се караш, какво ние, нормалните и обикновени граждани сме виновни, че изпуснахте ситуацията, че разхвърляхте милЯрдите през прозорчето на джипката, че нямате стратегия за управление, че липсват идеи за действие в сложната ситуация?
 

Такава е пъравата реакция на проф. Николай Слатински за назидателното обяснение на вицепремиера Томислав Дончев за бюджета за 2021 г. и многобройните критики срещу него от политици, академици, професори и общественици.

 

Така никой не е ругал народа си, не му е говорил толкова жестокосърдечно. Остана да ни накажат в ъгъла. Няма страшно, бобените зърна под коленете ние ще си ги донесем от вкъщи, пише още професорът.

 

От днес имаме устен коментар на бюджета и ние не може да пропуснем да участваме в този дебат, обяви вицепремиерът на Томислав Дончев на пресконференция по повод коментарите на президента Румен Радев върху проекта за държавен бюджет през следващата година. Дончев сравни критиката на Радев с "Котката на Шрьодингер", която е хем жива, хем не е.

 

"Ако следваме препоръките на господин президента е хем правилно, хем неправилно.

 

По време на пандемия не е хубаво човек да се шегува със заболявания, но нашата демокрация има куп болести“, заяви мрачно Дончев. Той припомни, че още в началото на пандемията президентът Радев е призовавал за още мерки в помощ на хората и компаниите.

 

По думите на Дончев мерките вече са заложени – мерки в подкрепа на хората, на бизнеса и т.нат. "Какво разоряващо има в това?", попита Дончев и продължи да се кара на журналистите: "В тежки времена, когато се натрупват пандемична, социална и икономическа криза, единственият, който може да помогне, е държавата, и тя си влиза в тази функция".

 

Вицепремиерът допълни, че бърза справка показва и към настоящия момент, че отношението дълг към БВП е 23%.

 

"Продължаваме да бъдем сред шампионите с най-нисък дълг от държавите от ЕС", подчерта вицепремиерът.

 




Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 15| 8182 |25.10.2020 Николай Слатински: Това е шанс властта да види как им е на простосмъртните хорица . 18| 7270 |08.10.2020 Николай Слатински: Защо беше нужно така да се опозори ЕНП . 23| 6969 |07.10.2020 Николай Слатински: Когато ЕНП се опозори изцяло и напълно, когато стане смешна и жалка, може да има катарзис . 26| 8735 |06.10.2020 Проф. Н. Слатински: Манфред Вебер не е Манфред Вьорнер...

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads